Brasil 2014
Esports Futbol 08/07/2014

Alemanya humilia el Brasil en el 'seu' Mundial (1-7)

Els homes de Joachim Löw han fet una exhibició de futbol i s'han classificat per a la final de la Copa del Món

Els jugadors d'Alemanya, celebrant un dels gols contra el Brasil / PEDRO UGARTE / AFP

BarcelonaLa selecció d'Alemanya ha golejat i humiliat la del Brasil en el primer partit de les semifinals del Mudnial. La 'Mannschaft', amb cinc gols en mitja hora, ha deixat encarrilada el pas a la final, marxant al descans amb un més que contundent 0-5. A la segona part, els homes de Joachim Löw han arrodonit la feina i només Oscar ha pogut fer el gol de l'honor brasiler (1-7).

El Brasil ha sortit més fort, recuperant pilotes i arribant a la línia de fons amb cert perill, però la primera ocasió clara ha estat d'Alemanya, al minut 8, quan Khedira ha rematat després d'una jugada de combinació (però la pilota a tocat a l'esquena de Kroos). I dos minuts després, en un servei de córner, Müller ha aconseguit el primer gol a la sortida d'un córner, aprofitant un error de marcatge de David Luiz.

Aquí s'ha acabat el partit. El Brasil s'ha descontrolat i ha començat a avançar les línies. Alemanya ha tingut el punt de pausa necessari per tancar la defensa i sortir al contraatac. Han passat uns minuts sense gols, però a la primera oportunitat clara Klose ha culminat una contra i ha fet el segon (23'), convertint-se en el màxim golejador de la història del Mundial. Després han arribat dos gols més de Kroos (24' i 26') i un altre de Khedira (29').

La golejada, històrica, ha culminat futbol de toc i ràpid dels alemanys amb una col·locació nefasta dels brasilers en defensa, molt minvats per l'absència de Thiago Silva, l'organitzador del centre de la defensa. Al davant, la 'canarinha' tampoc no ha sabut generar perill, massa esclau de les individualitats d'un Neymar que no ha pogut jugar aquest dimarts per la lesió a la vèrtebra.

Al segon temps, les coses han estat diferents. Alemanya ha fet un pas enrere, cedint no només la pilota sinó també el domini del partit al Brasil, que ha tingut un parell d'ocasions molt clares (Oscar i Paulinho) que ha salvat molt bé Neuer, que fins aleshores no havia hagut d'intervenir.

Els canvis de Paulinho i Ramires per reforçar l'atac només han donat efecte als primers minuts de la represa, amb les cames fresques. L'intent de Scolari de maquillar el marcador ha fracassat, tot i tenir molta més presència en atac, però els cinc gols han estat una llossa massa pesada.

Alemanya s'ha vist amb forces per tornar a provar els contraatacs i ha estat a punt de marcar Müller, però s'ha encantat després de retallar el porter Julio César. En canvi, Schürrle no ha perdonat al 69, en un atac iniciat a la banda dreta. I deu minuts després, una passada màgica de Müller ha deixat tot sol Schürrle que ha fet el setè amb una gardela que ha tocat el travesser.

Ja amb el partit sentenciat, i amb els jugadors alemanys celebrant la victòria, Oscar ha pogut fer el gol de l'honor del Brasil al temps de descompte (90').