Mundial
Esports Futbol 01/07/2014

Alemanya necessita una pròrroga per eliminar Algèria als vuitens (2-1)

Un gol de Schürrle als dos minuts del temps extra ha desfet l'empat amb què s'havia arribat al final del partit. Özil ha ampliat l'avantatge i Djabou ha maquillat la derrota a pocs segons del final

BarcelonaAlgèria ha fet suar Alemanya molt més del que s'esperava, però finalment la 'mannschaft' ha aconseguit imposar la lògica, vèncer Algèria per 2-1 i accedir als quarts de final, on se les haurà amb França, que ha derrotat Nigèria a la tarda. En un partit trepidant, ple d'ocasions de gol, alemanys i algerians s'han quedat a zero en el temps reglamentari i han hagut de jugar una pròrroga, la tercera en sis partits de vuitens que s'han jugat fins ara. I al cap de poc d'arrencar el temps extra, Schürrle, revulsiu dels alemanys en la segona meitat, ha marcat d'esperó el primer gol d'un partit que ha acabat esbojarrat. Özil ha ampliat l'avantatge per als alemanys, però Djabou, a pocs segons del final, ha afegit emoció i nervis.

Ha sigut un partit amb dues parts ben diferenciades. En la primera, a Alemanya li ha faltat profunditat i s'ha encallat en l'agressiva defensa d'Algèria. Özil, Müller i Götze han construït un embut que no només no aportava res en atac per a la 'mannschaft', sinó que ha generat un grapat de ràpids contraatacs africans que han estat a punt de donar un ensurt als homes de Joachim Löw. L'atenció del porter Neuer, que ha hagut de salvar els centrals en un parell de cobertures valentes, ha evitat que Algèria s'avancés en el marcador. La feina fosca de Slimani en punta ha sigut decisiva perquè el pla africà fos efectiu durant els primers 45 minuts.

Però Löw ha analitzat bé els errors dels seus homes al descans i ha donat entrada a Schürrle per Götze per aportar més verticalitat per fora i sortir del cau interior. Només començar el segon temps, s'ha vist que la correcció era un encert. Alemanya s'ha estirat i ha canviat la dinàmica del partit. Els alemanys, amb centrades, xuts i rematades des de totes les posicions, han assetjat la porteria d'una Algèria que ja no traçava tantes transicions com al primer temps. Tot i així, alguna sortida aïllada ha tornat a obligar Neuer a intervenir.

Malgrat fregar el gol, Alemanya, que s'ha vist obligada a fer un segon canvi per la lesió de Mustafi –canvi que ha implicat el retorn de Lahm al lateral i l'entrada de Khedira al mig– s'ha quedat sense marcar i ha vist com calia jugar trenta minuts més. Però n'ha necessitat un i mig per trencar el 0-0. Müller, des de la dreta, ha guanyat un pam de terreny per fer una centrada rasa que Schürrle, que ha aparegut al primer pal, ha rematat amb l'esperó per batre el porter Rais.

Alemanya s'ha dedicat a gestionar l'avantatge amb maduresa, i després de fallar un parell d'ocasions per sentenciar, ha trobat el 2-0 a través d'Özil en un últim contraatac. La tranquil·litat de Joachim Löw, però, ha durat poc, perquè Djabou, a pocs segons del final, ha marcat un gol que ha fet somiar Algèria. Però no quedava temps per a més i els africans posen fi a un gran torneig després d'haver fet patir –i molt– una de les favorites al títol.