Brasil 2014
Esports Futbol 26/06/2014

Bèlgica no falla contra Corea i acaba primera de grup (1-0)

Vertonghen ha anotat el gol de la victòria belga, que ha jugat tota la segona meitat amb inferioritat. L'equip jugarà ara contra els Estats Units

BarcelonaLa selecció de Bèlgica ha aconseguit el seu objectiu i ha acabat primera del grup H després de guanyar en el darrer partit de la fase de grups contra Corea del Sud (1-0). El conjunt dirigit per Marc Wilmots en tenia prou amb un punt en la darrera jornada però n'ha aconseguit tres malgrat jugar tota la segona part amb inferioritat per l'expulsió de Steven Defour al minut 45 per vermella directa.

Conscient que amb un empat en tenia prou, la selecció blega ha sabut controlar bé el 'tempos' en un enfrontament en què l'entrenador ha fet canvis a l'equip titular. Ha estat un partit força distret malgrat no tenir gols, amb una Bèlgica ben situada sobre el terreny de joc i una Corea un xic nerviosa per buscar una victòria per golejada que li donés opcions de classificar-se per al 'gol average'.

Al final no ha arribat el gol coreà però sí el belga, obra de Vertonghen, quan faltaven 12 minuts per acabar. Una diana que ha estabornit encara més Corea, que sense arguments ja ha llançat la tovallola.

Bèlgica acaba primera de grup i jugarà contra els Estats Units als vuitens de final. En el cas de superar ronda, jugaria als quarts de final contra el guanyador de l'Argentina Suïssa.