Brasil 2014
Esports Futbol 04/07/2014

Hummels i Neuer acaben amb el somni de França (0-1)

Un gol del central alemany a la primera meitat i les aturades del porter classifiquen la 'mannschaft' per a les semifinals del Mundial del Brasil

Lloris no ha pogut aturar el cop de cap de Hummels en el partit entre França i Alemanya / ALEXANDRE LOUREIRO / GETTY

BarcelonaAlemanya és la primera selecció classificada per a les semifinals del Mundial del Brasil. La 'mannschaft' s'ha desfet de França en un partit més aviat fluix i amb un solitari gol de Hummels a la primera meitat (0-1) i ara jugarà contra el guanyador del partit entre el Brasil i Colòmbia.

La selecció entrenada per Joachim Löw no ha brillat gaire, sobretot després del gol. França ha tingut arribades i ocasions però entre la mala punteria i les aturades del porter Neuer, els gals han estat incapaços d'aconseguir empatar el partit i s'han acomiadat de la Copa del Món.

Alemanya ha estat millor d'entrada, més forta, més ben posicionada. França estava atemorida, ha cedit terreny i tremolava com una fulla cada vegada que la 'mannschaft' creuava la línia del mig del camp. Aquest domini s'ha transformat en gol abans del quart d'hora, gràcies a un llançament lateral de falta que ha rematat Hummels de cap.

Però a partir d'aquí s'ha acabat el domini alemany. Potser per la calor de Maracanã (26 graus i 88% d'humitat a l'inici del partit), els homes de Löw han fet un pas enrere, més cansats que el rival. França ha anat agafant ritme a mesura que passaven els minuts i ha amenaçat la porteria de Neuer, que ha estat clau per salvar el seu equip.

A la segona meitat les dinàmiques s'han exagerat, amb una França bolcada a l'atac i una Alemanya pendent dels contraatacs. De fet, els alemanys han tingut ocasions per matar el partit, però els davanters han arribat als darrers metres cansats i no han tingut prou punteria ni força per anotar el gol decisiu.

Deshamps, seleccionador de França, no ha tingut més remei que jugar-s'ho el tot pel tot i ha fent canvis ofensius. Els gals han arribat i han tingut ocasions, però avui no era el seu dia. La darrera de les quals, de Benzema, tot sol al vèrtex de l'àrea petita, però Neuer ha tret una mà màgica que ha evitat l'empat al minut 94.

França 0 - 1 AlemanyaFRANÇA:

Hugo Llorís, Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Mamadou Sakho (Koscielny, m.71), Patrice Evra; Yohan Cabaye (Löic Remy, m.73), Paul Pogba, Blaise Matuidi; Mathieu Valbuena (Olivier Giroud, m.85); Karim Benzema, Antoine Griezmann. Seleccionador: Didier Deschamps.ALEMANYA:

Manuel Neuer; Philip Lahm, Jerome Boateng, Mats Hummels, Benedikt Höwedes; Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger; Thomas Müller, Toni Kroos (Cristoph Kramer, m.92), Mesut Özil (Mario Götze, m.83); Miroslav Klose (Andre Schürrle, m.69). Seleccionador: Joachim Löw.GOL:

0-1, m.13: Mats Hummels.ÀRBITRE:

Néstor Pitana (Argentina). Targetes grogues per a Khedira (m. 54) i Schweinsteiger (m. 80).ESTADI: