Mundial
Esports Futbol 01/07/2014

L'Argentina evita els penals i es classifica en el penúltim minut contra Suïssa (1-0)

Després d'una errada gravíssima de Lichtsteiner, Messi ha pogut començar una conducció fins a l'àrea que ha derivat en una assistència decisiva perquè Di María marqués l'únic gol del partit en el temps extra

Di María intenta treure's de sobre Ricardo Rodríguez i Inler en l'Argentina-Suïssa

BarcelonaFaltaven dos minuts per anar als penals després d'un 0-0 en el temps reglamentari, quan l'Argentina ha trobat la manera de carregar-se Suïssa i accedir als quarts de final. Ha sigut en una errada gravíssima del lateral dret Lichtsteiner, a qui Palacio ha pispat la pilota. El davanter argentí ha connectat amb Messi al mig del camp i el blaugrana ha arrencat a córrer fins a la frontal de l'àrea, rodejat de desesperats jugadors suïssos que es replegaven com podien. En el moment just, Messi ha obert a la dreta, per on ha aparegut Di María per batre el porter Benaglio per baix i classificar l''albiceleste', que jugarà la pròxima ronda contra el guanyador del Bèlgica-Estats Units.

Per pes en el partit, probablement l'Argentina ha merescut endur-se la victòria, però no ben bé per ocasions. Si més no en els primers 45 minuts, quan ha sigut Suïssa, a la contra gràcies a l'immens treball de Shaqiri i Mehmedi en la transició, qui més ha intimidat. La parella Inler i Behrami ha aconseguit anul·lar la zona d'operacions de Leo Messi, que ha necessitat l'ajuda constant de Di María, a qui Sabella ha canviat de banda per apropar-lo al blaugrana i mirar de desencallar un partit que els sud-americans no acabaven de veure clar.

En el segon temps, però, Suïssa ha fet un pas enrere que li ha tret l'opció del contraatac, la principal arma per fer alguna cosa més que aguantar el 0-0. Ni tan sols l'entrada de Seferovic en els últims compassos ha ajudat l'equip de Hitzfeld a estirar-se novament. Replegada i amb ordre, Suïssa ha vist com l'Argentina acumulava passades i centrades i arribades i xuts des de la distància. Benaglio ha començat a aparèixer per conservar l'empat sense gols, sobretot en una rematada rasa de Messi.

Però el 0-0 no s'ha mogut i s'ha hagut de jugar una pròrroga, amb el mateix guió que el partit. En la primera part, Suïssa ha semblat recuperar l'energia i l'ambició i ha fet un pas endavant. Això ha obert el partit, l'ha dinamitzat altre cop. Després d'una altra fase de pausa, en què Suïssa ha intentat gestionar el marcador sense tornar-se boja, ha arribat l'acció determinant. Lichtsteiner s'adorm en una circulació de pilota davant la pressió de Palacio, que roba i assisteix Messi perquè el blaugrana acceleri el contraatac i doni mig gol al madridista Di María.

Suïssa encara hauria pogut forçar els penals en l'últim sospir, quan Dzemaili ha enviat una rematada de cap al pal, quan Romero ja estava venut. Fins i tot el refús ha caigut als peus del suís, però no ha tingut temps per reaccionar després del seu salt. Una última falta desesperada tampoc ha pogut donar als europeus l'1-1 que esperaven.