Brasil 2014
Esports Futbol 25/06/2014

Messi lidera la victòria de l'Argentina, que acaba primera de grup (3-2)

El davanter blaugrana ha marcat dos gols i ha estat substituït al minut 63 contra la selecció de Nigèria, que ha finalitzat segona

Leo Messi celebra amb Di María i Marcos Roig el seu primer gol contra Nigèria / ALEX GRIMM / GETTY

BarcelonaLeo Messi ha estat l'artífex de la victòria de l'Argentina contra Nigèria. El davanter blaugrana, amb dos gols, ha liderat l'equip d'Alejandro Sabella i ha permès que l''albiceleste' finalitzés primera del Grup F i s'assegurés un creuament relativament assequible als vuitens de final.

La selecció argentina, ja classificada, en tenia prou amb un punt per ser primera de grup. Però els homes de Sabella en volien més: guanyar i oferir bon joc. Aquesta darrera, una característica que no havia ofert el combinat sud-americà en els dos primers partits del Mundial.

L'equip ha complert el seu objectiu a mitges. Ha guanyat però ha deixat molts dubtes a nivell col·lectiu, sobretot en defensa, ja que els nigerians han pogut marcar dos gols al contraatac amb relativa comoditat. Al davant, l'Argentina s'ha encomanat a Messi i a l'ajuda que rebia de part d'homes com Higuaín, Di María o Agüero. Però el joc era enterc, poc col·lectiu, massa pendent de les individualitats.

Messi ha inaugurat el marcador molt aviat, al minut 2, aprofitant un refús del porter, però Nigèria ha reaccionat tot just servir de centre i ha igualat el marcador per mitjà de Musa. Els problemes han seguit per a l'Argentina a la mitja hora de joc, quan Agüero ha hagut de deixar el terreny de joc per culpa d'una lesió muscular. Però Messi, altre cop, ha resolt l'embolic amb un llançament de falta al temps de descompte que ha permès a l''albiceleste' marxar als vestidors amb avantatge.

Nigèria no s'ha donat per vençuda i ha reaccionat, novament per mitjà de Musa, que ha aprofitat un error al mig del camp per culminar un contraatac ràpid al minut 48. Encara que els homes de Sabella han sabut reaccionar un cop més, per mitjà de Rojo, que ha marcat a la sortida d'un córner (3-2).

Amb el partit teòricament resolt, Sabella ha decidit donar descans a Messi, que s'ha retirat al minut 63. Més tard també s'ha retirat Higuaín. L'aposta li hauria pogut sortir malament, ja que Nigèria ha tingut algunes arribades per marcar –en cas de victòria africana la selecció de Stephen Keshi hauria acabat primera–, però el marcador ja no s'ha mogut.

L'Argentina jugarà els vuitens contra el segon classificat del Grup E, que serà l'Equador, Suïssa o França.