Brasil 2014
Esports Futbol 23/06/2014

Neymar torna a carregar-se el Brasil a l'esquena (4-1)

El davanter blaugrana marca el primer gol del partit i desfà l'empat contra Camerun en un partit que ha servit perquè la 'canarinha' acabés primera del grup A

Neymar celebra el primer gol del Brasil contra Camerun / PEDRO UGARTE / AFP

BarcelonaEl Brasil ha fet bons els pronòstics i s'ha classificat com a primera del grup A al Mundial. La 'canarinha', amfitriona del torneig, ha derrotat el Camerun en el darrer partit de la lligueta amb dos gols de Neymar, un de Fred i un de Fernandinho (4-1) i ara disputarà els vuitens de final contra Xile.

Neymar, l'estrella brasilera, ha estat novament el protagonista del partit, igual que ja ho va ser en el debut. El davanter blaugrana ha marcat dos gols, el primer del partit que servia per avançar la 'seleção' i el segon que desfeia l'empat abans del descans. No només això, també ha ofert detalls de qualitat individual que l'han fet mereixedor del premi al jugador del partit.

El Brasil ha sortit amb ganes de menjar-se el món i evitar ensurts, ja que una derrota contra els africans els hagués pogut deixar fora del 'seu' Mundial. Aquest ímpetu s'ha transformat amb gol després d'un parell d'arribades. Al minut 19, Luiz Gustavo ha centrat des de l'esquerra i Neymar ha rematat amb subtilesa des del punt de penal.

La victòria semblava encarrilada però el Brasil ha fet un pas enrere i el Camerun ho ha aprofitat per sortir de la cova. Així han arribat dos córners consecutius, una pilota al pal i, finalment, el gol de l'empat de Matip, que ha aprofitat un error de marcatge per marcar a plaer des de l'àrea petita (26'). Amb aquest resultat, el Brasil quedava a la corda fluixa però Neymar ha tornat a treure l'equip d'aquest atzucac al minut 35, amb una rematada des de fora de l'àrea.

El Brasil no ha completat un partit genial, a nivell col·lectiu, però gràcies a les seves individualitats ha aconseguit dominar la pilota i no passar més angúnies a la segona part. Per evitar problemes, Fred ha pogut marcar el tercer als primers minuts de la represa (49') i Fernandinho, al 84, ha sentenciat el partit i la classificació en primera posició.