Brasil 2014
Esports Futbol 30/06/2014

Pogba i Griezmann rescaten una França excessivament tímida (2-0)

El migcampista francès obre el marcador contra Nigèria al minut 79 aprofitant un error del porter Enyeama, i Yobo (en pròpia porteria) tanca el marcador al descompte

Pogba (a la dreta) marca el primer gol de França contra Nigèria, aprofitant un error del porter Enyeama / DAVID GRAY / REUTERS

BarcelonaLa selecció francesa ha fet bons els pronòstics i s'ha classificat per als quarts de final del Mundial. Això sí, patint més del compte per derrotar Nigèria (2-0), un rival inferior però que ha plantat cara fins al final. Tan sols un error del porter Enyeama, quan els 'bleus' estaven bolcats a l'atac, ha permès que Pogba marqués el primer gol del partit i desencallés una situació incòmode per als francesos. Griezmann ha fet el segon al descompte.

França és superior però gairebé no ho ha demostrat al camp, sobretot en els primers minuts, esclava d'un plantejament excessivament conservador del seleccionador Deschamps, que ha jugat d'inici amb una línia de cinc homes en defensa (quatre més el migcampista Cabaye, que jugava molt endarrerit). Els francesos renunciaven a la pilota, a l'espera de trobar algun contraatac, i Nigèria ha estat a punt de posar-los contra les cordes amb una centrada que ha rematat Emenike al fons de la porteria. Però la jugada ha estat anul·lada per fora de joc.

Nigèria se sentia còmode atacant però ha començat a dubtar a l'equador del primer temps, quan Pogba ha pogut rematar de volea una centrada (culminant un contraatac) i ha obligat el porter Enyeama a lluir-se.

Aquella ocasió ha començat a capgirar el partit, ja que França ha fet un pas endavant i ha sortit de la cova. Cabaye ha avançat la seva posició i els gals han recuperat la pilota, tot i que en el primer temps amb prou feines ha tingut ocasions clares de gol.

A la segona meitat França ha seguit jugant igual però Nigèria també ha fet un pas endavant, dominant el mig del camp i impedint que els homes de Deschamps connectessin amb els davanters. L'equip entrenat per Stephen Keshi ha posat la por al cos de França amb tres xuts des de fora l'àrea, l'últim dels quals salvat per Lloris.

Tot plegat ha començat a canviar a partir del minut 65, quan el tècnic francès s'ha atipat del domini visitant i ha fet un canvi a la davantera. Griezmann ha entrat al lloc de Giroud i Benzema s'ha situat de davanter centre. Les peces han començat a encaixar i els 'bleus' per fi han dominat el partit com volien. Benzema ha amenaçat amb un xut que Moses ha salvat sobre la línia i Cabaye ha enviat un xut al travesser. Finalment, Pogba ha trobat el premi del gol en un servei de cantonada, en què Enyeama (fins aleshores impecable) ha errat en la sortida i ha deixat l'esfèrica lliure perquè el migcampista marqués a plaer a falta de deu minuts.

Amb el gol, Nigèria no ha tingut més remei que buscar el gol desesperadament, tot i que sense ocasions clares. França, en canvi, ha pogut tancar el partit amb un gol de Yobo en pròpia porteria, quan intentava evitar la rematada de Griezmann.

Nigèria fa les maletes mentre que França jugarà els quarts de final contra el guanyador del partit entre Alemanya i Algèria.

França 2 - 0 NigèriaFRANÇA:

Lloris; Debuchy, Varane, Koscielny, Evra, Cabaye, Matuidi, Pogba, Valbuena (Sissoko, m.92), Giroud (Griezmann, m.62) i Benzema. Seleccionador: Didier DeschampsNIGÈRIA:

Enyeama, Ambrose, Yobo, Omeruo, Oshaniwa, Onazi ( Reuben Gabriel, m.59), Mikel, Musa, Moses (Nwofor, m.87), Odemwingie i Emenike. Seleccionador: Stephen Keshi.GOLS:

1-0, m.79: Pogba. 2-0, m.90: Griezmann.ÀRBITRE: