Política 04/05/2015

Ciutadans vol impedir la mobilització a la Meridiana de la Diada

La candidata a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, anuncia que si són decisius al consistori intentaran "reduir-ho a un altre espai", però "sempre dins de la legalitat i sense limitar el dret a manifestació"

Auri Garcia Morera
2 min
VIGOR SOCIAL  L’entitat vol transmetre el vigor sostingut de la mobilització social.

Barcelona"Ciutadans posarà tots els impediments possibles perquè aquests actes se celebrin a la ciutat de Barcelona". Aquest és l'avís que ha llançat aquest dilluns al matí la seva portaveu al Parlament i candidata a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, en referència a esdeveniments independentistes com l'acte celebrat fa uns dies al Palau Sant Jordi o la mobilització a la Meridiana prevista per a la Diada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mejías ha anunciat que, si són decisius al consistori, intentaran "reduir-ho a un altre espai", però "sempre dins la legalitat i sense limitar el dret a la manifestació". També ha avançat la seva intenció d'organitzar, des de l'Ajuntament de Barcelona, "una altra cosa que sigui més participativa en comptes de ser un esdeveniment tendenciós i partidista".

L'alcaldable de Ciutadans ha considerat que aquests actes "fan exaltació d'un discurs d'enfrontament i divisió" i ha defensat que "han d'acabar eradicant-se de la ciutat de Barcelona, perquè la ciutat de Barcelona no els sent com a seus, i molt menys si es paguen amb diners públics". Mejías ha considerat que els actes del 12 d'octubre o del dia de la Constitució són diferents perquè "se celebra precisament la signatura d'un pacte de convivència".

L'entitat espanyolista Societat Civil Catalana va comparar fa pocs dies l'acte que l'ANC prepara per a la Diada amb l'entrada de les tropes franquistes per la Diagonal el 26 de gener del 1939. "En contextos diferents, uns van entrar per la Diagonal i altres intenten entrar per la Meridiana", va assegurar el vicepresident segon de l'entitat, José Rosiñol en l'acte per commemorar el primer aniversari de l'associació. Hi van assistir representants del PSC, del PP i de Ciutadans, com la mateixa Mejías.

D'altra banda, Mejías ha valorat positivament l'enquesta publicada aquest dilluns per la 'La Vanguardia', que pronostica que Ciutadans entraria a l'Ajuntament de Barcelona com a tercera força amb sis regidors. "Aquestes són unes boníssimes perspectives, i encara queden unes setmanes per finalitzar la campanya, encara podem millorar resultats", ha assegurat la candidata a l'alcaldia. Mejías ha subratllat que Ciutadans pot ser "molt decisiva" perquè pot "aglutinar el sentiment majoritari que hi ha entre els barcelonins" contra la independència.

stats