Política 12/07/2016

Cospedal, sobre les negociacions per formar govern: "La ideologia no pot ser un mur infranquejable"

La secretària general del PP estatal ha advertit que amb l'única cosa que no es pot jugar és amb la "unitat d'Espanya"

Mireia Esteve
1 min
Xavier García Albiol, María Dolores de Cospedal i Alícia Sánchez-Camacho a la Junta Directiva del PP català

BarcelonaLa secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, no es dóna per vençuda i ha dit que els populars continuen oberts al diàleg per formar un govern de consens a l'estat espanyol. Cospedal ha presidit avui la Junta Directiva del PP de Catalunya i ha explicat que "la ideologia no pot ser un mur infranquejable" per arribar a acords. Això sí, "sense posar en dubte la integritat territorial d'Espanya" ni els pilars bàsics de l'estat de dret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal ha defensat que cal posar els interessos d'Espanya per sobre dels personals i del partit, en una clara al·lusió al PSOE. En aquest sentit, la secretària general dels populars ha dit que el PP no posa "ni pactes contra ningú, ni vetos, ni condicions, ni línies vermelles". El cert és que aquesta vegada, Mariano Rajoy també es va reunir amb ERC per parlar de la seva investidura i en les properes hores amb CDC (es va mostrar obert a parlar amb tothom), tot i que no s'augura una entesa amb els independentistes. I la "unitat d'Espanya" de la que parla Cospedal n'és una raó, ja que avui ha assegurat que l'única cosa que no poden acceptar és que "es jugui amb la igualtat dels espanyols".

En l'acte també han intervingut la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el coordinador general dels populars a Catalunya, Xavier García Albiol. Albiol ha aprofitat l'ocasió per advertir: "Que ningú es pensi que d'aquesta situació [les negociacions per formar govern a Espanya] en podran treure profit els partits independentistes". I ha acabat dient que cap procés de negociació "donarà satisfacció als que volen trencar Espanya".

stats