Política 26/06/2017

Rajoy diu que la comissió de la caixa B al Congrés "no aporta res" i que "les conclusions estan redactades"

El portaveu del partit respon a les preguntes dels mitjans el dia de la compareixença de Bárcenas al Congrés

Dani Sánchez Ugart
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assegut al seu escó del Congrés de Diputats.

MadridEl vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, respon aquest dilluns a les preguntes de la premsa, després de l'executiva nacional del partit, que Mariano Rajoy ha convocat coincidint amb la declaració de l'extresorer popular Luis Bárcenas al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casado ha fet una declaració inicial en què ha parlat de l'aniversari de les eleccions del 26-J, a la qual Rajoy s'ha referit dins la reunió per explicar que Espanya liderarà el creixement europeu. A més, Casado ha posat com les principals "amenaces" futures l'independentisme català i l'auge dels "populismes".

Bárcenas

Pel que fa a la comissió d'investigació sobre el finançament il·legal del PP, Rajoy ha dit dins la reunió, segons el relat de Casado, que "no aporta res contra la corrupció". També, que l'únic objectiu de l'oposició és "partidista" i de voler "mirar el passat", a més, ha denunciat que els compareixents "volen fer una causa general" i "ja tenen les conclusions redactades".

Segons Casado, el partit està "igual de tranquil" que la setmana passada després que Bárcenas no declarés a la comissió: "Tenim la consciència molt tranquil·la sobre com ens hem comportat tant amb els afiliats com amb els espanyols".

Independentisme

Pel que fa a Catalunya, segons Rajoy, el suport social a l'independentisme està caient, i el suport internacional "ha estat un fracàs". "Els funcionaris estan caient i ja comencen a reclutar voluntaris, fet que recorda el 9-N", ha dit Casado, citant Rajoy, que ha demanat "tranquil·litat" al comitè executiu: "Que a ningú li quedi cap dubte. Aquest desafiament no es consumarà".

"No estem parlant d'un xoc de trens. Estem parlant d'un xoc d'un tren contra un mur que és la llei, i que no es mou", ha asseverat Casado, que ha afegit que l'executiu "sap quina és la seva responsabilitat i la complirà", tot i que no donaran "la lletra de la música", per no donar pistes als governants catalans.

A més, el portaveu del PP ha afirmat també que els alcaldes socialistes que donen suport al referèndum, s'ho "haurien de fer mirar".

També s'ha referit Rajoy a Podem, que segons ell "necessiten que tot vagi malament" per continuar creixent. En el mateix sac del populisme ha posat Rajoy l'últim congrés del PSOE, que segons el PP està en una "competició" per veure qui és més radical, i això "només beneficia els antisistema". Rajoy ha dit que voldria tenir "unes relacions normals" amb el PSOE, i ha asseverat que "seria negatiu que s'embarquin en el com pitjor, millor".

Sobre la governabilitat, Rajoy ha dit que el govern continua amb tranquil·litat perquè no hi ha alternativa; a més, ha asseverat que està disposat a treballar amb l'oposició i arribar a acords amb altres partits, i ha assegurat que treballarà amb un entorn econòmic favorable.

stats