Política 23/10/2012

El fracàs electoral encén el debat al PSOE

El partit descarta fer canvis en la direcció després dels resultats a Galícia i el País Basc, i es limita a accelerar la transformació ja prevista

Joan Faus
1 min
Rubalcaba s'atrinxera tot i la debacle electoral

MadridEl fracàs electoral a Euskadi i Galícia no és fruit d'un problema de gestió sinó de ritme. Just quan s'albira una possible tempesta interna, aquesta va ser la principal conclusió a què va arribar aquest dilluns la cúpula del PSOE per explicar la forta davallada -d'entre nou i set diputats- dels socialistes als comicis de diumenge a les dues comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La solució ideada als despatxos de la seu del carrer Ferraz per frenar quan més aviat millor la sagnia de la pèrdua de vots no passa per introduir canvis en la direcció sinó simplement per accelerar la transformació del funcionament i el discurs del partit. "Cal anar més de pressa i més a fons", va dir ahir la vicesecretaria general del PSOE, Elena Valenciano, després de la reunió que va mantenir la comissió permanent de l'executiva federal. L'endemà dels comicis andalusos del març, va ser el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, qui va comparèixer davant dels periodistes però ahir es va excusar en la preparació del debat sobre els pressupostos que comença avui al Congrés.

Podeu llegir la crònica a l'Ara Premium

stats