Política 21/09/2017

ERC i la CUP vinculen l’operatiu policial amb el Procés

M.g.
2 min
El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Girona Lluc Salellas ahir atenent els mitjans de comunicació.

BarcelonaÉs molt inusual que les opinions de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, coincideixin de ple amb les dels regidors de la CUP - Crida per Girona, Lluc Salellas i Laia Pèlach. Però ahir van fer la mateixa interpretació dels escorcolls que la Guàrdia Civil va fer arreu de les comarques gironines relacionades amb l’empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià: que l’operació forma part de la “guerra bruta de l’estat contra el procés català”. “Vam posar la denúncia el 2015, és curiós que en tot aquest temps no hagin investigat i facin els escorcolls 15 dies abans del referèndum”, va ironitzar Salellas, que va assegurar que fins ara la investigació d’aquest cas “havia mostrat una lentitud descarada”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I això que va ser la CUP qui va interposar una denúncia per les irregularitats detectades a l’empresa d’aigües, reflectides en els resultats de l’auditoria que l’aleshores alcalde, Carles Puigdemont, va demanar sobre els comptes del 2014. Per aquesta raó, els regidors cupaires creuen que Puigdemont no té cap vinculació amb els fets denunciats. “És un cas que es remunta al 1975 i que majoritàriament ha implicat governs socialistes. Puigdemont va concedir una pròrroga de la gestió, però també va fer les primeres auditories”, va apuntar Salellas. En aquest sentit, Pèlach va assegurar que continuarien investigant els possibles casos de corrupció relacionats amb Agissa, però va avisar que seran igual de contundents contra “la guerra bruta contra els promotors del referèndum”.

Una acusació que també va subscriure el grup ERC-MES, que creu que l’actuació judicial té com a únic objectiu vincular “les irregularitats en la gestió de l’aigua amb el president Carles Puigdemont”. A més, va recordar que el focus judicial està posat bàsicament en la gestió de la part privada, Girona SA, que forma part de l’empresa d’aigües.

stats