Política 23/06/2016

Gordó nega haver participat en cap "conxorxa" per descavalcar Mas i diu que l'informava de les reunions amb De Alfonso

En un comunicat, l'exconseller de Justícia no dimiteix com a diputat, assegura que serà "lleial" a CDC i posa rumb al congrés del juliol

Oriol March
2 min
Germà Gordó: “Hem de saber si la nova ideologia ens ha fet minvar o no”

BarcelonaGermà Gordó, exconseller de Justícia, ha negat aquest dijous a la tarda a través d'un comunicat haver participat en cap "conxorxa" per descavalcar el president de CDC, Artur Mas, tal com informa avui divendres el diari Público. "Jo tenia encomanades les relacions entre del Govern i l'Oficina Antifrau, tal com reconeix Daniel de Alfonso en la gravació que avui hem conegut. En tot moment vaig informar el president [Mas] del contingut de les reunions mantingudes en el desenvolupament de la funció que tenia encarregada", assegura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En relació amb les paraules de De Alfonso extretes de les converses filtrades, mai he participat en cap conxorxa, amb ningú, per tal de descavalcar el president Mas, ans al contrari, sempre li he estat totalment lleial. Continuaré mantenint la meva lleialtat absoluta a Catalunya, a les seves llibertats i a Convergència Democràtica de Catalunya. Sempre he defensat que només la militància de CDC és la que pot canviar els seus òrgans de direcció. Aquest dret fonamental del militant serà exercit de nou properament, ja que CDC celebrarà un important i decisiu congrés aquest juliol", manté.

'Público', que ha destapat la informació mentre durava la compareixença de De Alfonso al Parlament, transcriu una part de la conversa en què el cap d'Antifrau i el ministre en funcions parlen sobre canviar la direcció de CDC. Després d'explicar com Gordó ha passat a ser de la seva confiança i comprendre que estan al "mateix bàndol" –precisant, l'esposa de l'exconseller de Justícia és al Consell General del Poder Judicial– relata una espècie de tercera via per substituir Mas al capdavant del partit i posar-hi l'exconseller de justícia. De Alfonso diu sobre Gordó:

"Ell reconeix que Convergència és ara mateix una casa de bojos. Que hi ha gent, et dic els noms: Josep Rull i Francesc Homs, que fonamentalment són els que diuen 'el partit està guanyat, l'agost del 2015 ho haurem aconseguit tot...', però hi ha gent que també diu el contrari: 'Això ja ho hem perdut'. I el president, per desgràcia, el president de la Generalitat, està en la idea de 'palante, palante, palante'".

stats