POLÍTICA
Política 03/11/2013

Joana Ortega defensa una "pregunta explícita" amb el "màxim consens"

La vicepresidenta del Govern diu des del Quebec que caldran "sacrificis" per arribar a una pregunta de consens, i alerta el govern espanyol que la consulta "no és moneda de canvi"

Ara
1 min

BarcelonaUna "pregunta explícita" que tingui el "màxim consens" polític al Parlament. Aquesta és l'aposta de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que ha alertat, això sí, que per a arribar a una situació de consens intern entorn a la pregunta caldran "sacrificis" en la negociació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, Ortega ha llançat aquest missatge des del Quebec, on hi realitza una visita oficial per conèixer de primera mà l'experiència i el procediment emprat en els dos referèndums que ja s'hi han fet. "El poble quebequès ens diu no hem de defallir perquè puguem fer la consulta", ha assegurat Ortega, que s'ha reunit amb les principals autoritats quebequeses també per reforçar els lligams comercials.

No és moneda de canvi

Joana Ortega ha deixat clar que el diàleg i la negociació del govern espanyol en cap cas pot estar condicionat a abandonar el "compromís de fer la consulta el 2014". "La consulta no és moneda de canvi", ha avisat la vicepresidenta, que ha defensat que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida "és el primer que vol fer la consulta" malgrat que "adverteix dels perills que hi pot haver".

stats