Política 25/04/2015

Junqueras, a La Sexta: "La independència pot produir-se en dos anys"

El president d'ERC afirma en una entrevista a 'La Sexta Noche' que en matèries com la corrupció, la transparència o la lluita pels drets socials estan allunyats de CiU

Ara
1 min
Oriol Junqueras ha estat entrevistat a la Sexta Noche / ARA

Barcelona1. "És evident que amb CiU no només ens uneix la independència, però en la lluita contra la corrupció, la transparència o la lluita pels drets socials ens separem de CiU. Si estigués en joc la privatització d'un hospital públic, nosaltres hi votaríem en contra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Si tot es planteja com desitgem al full de ruta, la independència podria produir-se en dos anys. Espero que la meva filla [nascuda divendres passat] tingui com menys anys millor quan hi hagi una Catalunya independent".

3. "Si la majoria de ciutadans decideixen que Catalunya ha de ser independent, aquesta voluntat ha de ser respectada".

4. "No és que Espanya s'oposi al fet que els ciutadans catalans votin. Ho fan alguns partits polítics".

5. "Estic convençut que el 27-S hi haurà eleccions a Catalunya i que tots els partits implicats faran el possible".

6. "Nosaltres podem tenir la millor relació possible amb els espanyols i simultàniament demanar la independència".

7. Sobre si presentar-se a les generals: "El nostre desig és que tots els ciutadans d'Espanya visquin millor. Si en algun aspecte nosaltres podem contribuir mentre no siguem un estat independent, encantats".

8. "El suport al dret a decidir és extensíssim a la societat catalana. Davant d'un suport tan important, és bo que els ciutadans puguin votar".

9. "La corrupció és una plaga terrible. En alguns llocs d'Espanya hi ha una indústria de la corrupció. Catalunya no està lliure de corrupció, però ERC està neta".

10. "Mas té tot el nostre suport. Ja hem dit en moltes ocasions que volíem entrar a formar part d'un govern de la màxima concentració possible".

stats