Política 10/03/2016

Junts pel Sí vota dividit la derogació de la reforma laboral

És la segona vegada que el grup parlamentari que dóna suport al Govern no vota unànimement

S. González / A. Solé
2 min
El Ple del Parlament durant la votació de la llei d'acció exterior / ACN

BarcelonaDe nou, el grup parlamentari de Junts pel Sí ha votat dividit al Parlament. Primer va ser per la retirada del monument franquista de Tortosa, i aquesta vegada ha estat en el ple sobre emergència social, en dues propostes per derogar la reforma laboral que han presentat tant Catalunya Sí que es Pot com la CUP, el soci preferent del Govern. Durant la votació, CDC –que va votar a favor de la reforma laboral impulsada pel govern de Mariano Rajoy l'any 2012– ha demanat l'abstenció als seus diputats, mentre que ERC ha indicat que es votés a favor de la derogació. Amb tot, el grup ha donat llibertat de vot i els diputats Germà Bel i Germà Gordó hi han votat en contra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP ha votat en contra de derogar la reforma mentre que el PSC, Catalunya Sí que es Pot i la CUP hi han votat a favor i Ciutadans s'ha abstingut.

"No ha frenat la destrucció d'ocupació i no ha eliminat la temporalitat", argumenta la proposta de resolució presentada pels cupaires. "La darrera crisi econòmica ha estat aprofitada per imposar polítiques de desregulació de les relacions laborals i debilitament de la negociació col·lectiva", apunta la de Catalunya Sí que es Pot.

La setmana passada justament Junts pel Sí va votar ja dividida per una moció de la CUP sobre la memòria històrica, la simbologia i la nomenclatura feixista, i que feia referència a la retirada del monument franquista que hi ha enmig del riu Ebre a Tortosa. Arran de la polèmica generada i del fet que el diputat de Junts pel Sí Germà Bel es plantegés dimitir de la direcció del grup, Junts pel Sí reformularà el seu òrgan de direcció perquè només estigui format per diputats i no per membres dels dos partits, CDC i ERC, que el configuren i que no són parlamentaris.

stats