Política 02/04/2014

L'ANC vol omplir la Diagonal per la Diada, segons TV3

L'organització independentista no anunciarà oficialment la mobilització d'enguany per forçar la convocatòria de la consulta del 9 de novembre fins a l'assemblea general d'aquest dissabte

Ara
2 min

BarcelonaEls ciutadans catalans que vulguin la consulta i la independència de Catalunya seran cridats a omplir la Diagonal de Barcelona l'Onze de Setembre. Segons ha anunciat TV3 en el 'Telenotícies migdia', aquesta serà la proposta que ha d'anunciar l'ANC dissabte, en l'assemblea general que celebra l'entitat a Tarragona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa dies que s'apunta aquesta proposta, que forma part de les més de 300 propostes que, fins aquest dimarts al vespre, havien arribat a l'ANC. L'entitat no anunciarà oficialment la mobilització fins a l'assemblea general de dissabte. De fet, fonts de l'ANC consultades per l'ARA no han volgut ni confirmar ni desmentir la informació. Asseguren que fins aquest dimarts no s'ha reunit el secretariat nacional de l'organització independentista per valorar les 300 propostes i idees que han rebut. Al marge de la possibilitat d'omplir la Diagonal de gent –caldria superar la mobilització del milió i mig del 2012–, l'entitat també ha valorat la possibilitat d'omplir les places principals de tots els municipis catalans.

Durant la presentació de la gigafoto, aquest dimarts al Born Centre Cultural, Carme Forcadell no va voler confirmar ni desmentir que la proposta per omplir els 10 quilòmetres de la Diagonal de Barcelona de gent sigui la que elevarà la cúpula de l'ANC a l'assemblea general de dissabte. Va dir, això sí, que la d'enguany ha de ser una nova mobilització massiva un cop més "democràtica, pacífica i festiva" aquest cop per forçar la convocatòria de la consulta del 9 de novembre, avalada per pràcticament els dos terços de Parlament, però que l'Estat sosté que no tolerarà.

Full de ruta

En la mateixa trobada de dissabte de l'ANC, s'ha d'aprovar la versió definitiva del full de ruta, que planteja un escenari "plausible" d'una declaració unilateral d'independència per al 23 d'abril del 2015 en cas que l'estat aconseguís impedir la votació del 9 de novembre. Després de la Via Catalana de l'any passat, l'ANC vol que la mobilització que es faci aquest any tingui almenys el mateix ressò que la Via Catalana, aquest cop per visualitzar i situar la consulta del 9 de novembre en l'agenda internacional.

stats