Política 18/09/2017

'Le Figaro', sobre Puigdemont: “No sembla que res pugui aturar-lo”

El dominical del diari francès publica un retrat del president de la Generalitat

Alícia Sans
1 min

ParísA dues setmanes vista de l'1-O, la revista dominical del diari francès 'Le Figaro' dedicava aquest diumenge un retrat de dues planes, fotografia inclosa, al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El periodista Jean-Louis Tremblais, un habitual del rotatiu que en altres ocasions també ha radiografiat la primera ministra de Polònia, Beata Szydlo, i el cap de l'estat major dels Estats Units, Joseph Dunford, descriu el president de Catalunya com “l’home que desafia Madrid [...] malgrat el veto del poder central” al referèndum de l'1 d’octubre.

“No sembla que res pugui aturar Carles Puigdemont”, escriu Tremblais, tot i que jutja que “l’aposta del president està lluny de ser vencedora”. Principalment “per l’oposició clara i neta de les autoritats espanyoles”, que segons 'Le Figaro' “de moment s’acontenten a desplegar tots els mitjans legals per impedir aquesta consultació”. El motiu? Tremblais creu que Mariano Rajoy “intenta evitar un xoc frontal”, ja que “la repercussió seria contraproduent en termes d’imatge”.

'Le Figaro' també fa un repàs a la trajectòria professional de Puigdemont, un “filòleg de formació [que] milita des de sempre en l'independentisme”, escriu Tremblais. Un camí en què el president es coronaria si aconseguís ser “el pare de la nació”. És així com el periodista diu que es veu Puigdemont, que situa en el gramscisme (del polític i teòric marxista italià, Antonio Gramsci, un dels fundadors del Partit Comunista italià), ja que “prepara la conquesta del poder a través del combat d’idees”.

stats