Política 18/09/2016

Mas carrega contra la judicialització del 9-N: "Vam obeir el poble, que és el que ha de fer un demòcrata"

Homs avisa que traslladarà al Tribunal Suprem que la voluntat del sobiranisme és "inalterable i insubornable"

Ara
1 min
Francesc Homs i Artur Mas a l'acte de suport a Arenys de Munt

BarcelonaA Arenys de Munt, on fa set anys es va celebrar la primera consulta sobre la independència, l'expresident de la Generalitat Artur Mas ha reivindicat aquest diumenge que el 9-N no va ser un acte de desobediència sinó d'obediència a la voluntat dels catalans. "Vam obeir el poble de Catalunya, que és el que ha de fer un demòcrata, i ho tornarem a fer sempre que faci falta", ha avisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha intervingut en un acte de suport als encausats pel 9-N que ha comptat també amb la participació del portaveu del Partit Demòcrata Català (PDC) al Congrés, Francesc Homs, que demà declararà per aquesta causa davant del Tribunal Suprem. Precisament negar que el 9-N fos un acte de desobediència serà un dels principals arguments de la seva defensa.

Mas ha dit que està convençut de no haver desobeït el Tribunal Constitucional després d'haver permès la votació i ha lamentat que el govern espanyol no hagi "mogut fitxa" després de les mobilitzacions independentistes que s'han succeït des del 2012. "L'estat espanyol ni es mou per seure en una taula a parlar de com es pot deixar votar definitivament els catalans", ha criticat.

A més, ha subratllat que els catalans van defensar el seu dret a decidir el 9-N "no com a 'hooligans' amb trabuc a la mà" sinó civilitzadament, "amb paperetes i urnes".

Per la seva banda, Francesc Homs ha explicat que demà transmetrà al tribunal que ell representa "uns valors, una determinació i una voluntat inalterable i insubornable" perquè Catalunya es converteixi en un estat independent. "No hi aniré en nom d'una formació política sinó que hi aniré en nom d'un país", ha asseverat.

stats