Política 18/05/2016

Puigdemont, a 'The Telegraph': "Europa s'adaptarà a una velocitat admirable en cas de referèndum a Catalunya"

El president de la Generalitat, en una entrevista al rotatiu britànic, assenyala que és "paradoxal" que la Unió Europea faci "esforços desesperats" per mantenir el Regne Unit i "cap" per la demanda de la Generalitat

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va conversar ahir amb Alex Salmond.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha descrit aquest dimecres com a "paradoxal" que la Unió Europea (UE) faci "esforços desesperats" per mantenir el Regne Unit i "cap" perquè una hipotètica Catalunya independent continuï al club comunitari. En una entrevista al diari britànic 'The Telegraph', feta aprofitant el seu viatge a Londres la setmana passada, Puigdemont considera "evident" que això demostra que la UE "s'adaptarà" en cas d’independència o de 'Brexit'. "S’adaptaran a circumstàncies que no els agraden gens, i òbviament a la UE no agrada que hi hagi xocs de cap tipus, ni un referèndum al Regne Unit, ni un referèndum a Catalunya, però s'adaptaran, i a una velocitat admirable", ha dit el president de la Generalitat al rotatiu anglès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quin sentit té que la mateixa organització de la UE faci esforços desesperats per mantenir el Regne Unit i no faci cap esforç per mantenir una economia com Catalunya? És evident, i explica per què encara no han fet cap posicionament oficial”, ha indicat Puigdemont a 'The Telegraph'.

El president de la Generalitat critica la "campanya de la por" en contra de la sortida del Regne Unit de la UE, que descriu com a "gairebé infantil" i similar a la que va fer Madrid durant el 27-S. "No passarà res si el Regne Unit decideix marxar, simplement marxarà", ha assegurat Puigdemont, que ha afegit: "L'enllumenat del carrer funcionarà, la gent anirà a la feina i sobretot, i el que més volem, si aquesta és la decisió dels britànics, ens adaptarem a la realitat".

Segons Puigdemont, el govern de Madrid també va invocar "totes les plagues bíbliques" per a les eleccions catalanes però les "campanyes de la por" es basen en l’assumpció que "els electors són estúpids i no poden decidir per ells mateixos". "S'ha de tractar la gent amb maduresa, poden entendre els arguments d’un bàndol i l’altre racionalment", ha destacat.

El president de la Generalitat ha assegurat que el Govern no es posiciona en el debat sobre el 'Brexit' però recorda que Catalunya és pro europea i vol seguir dins de la UE en cas d'independència. Per a Puigdemont, la situació britànica, però, pot obrir un debat interessant en el si del club comunitari.

stats