Política 30/08/2017

Podem ajorna fins dimarts que ve la seva decisió sobre la llei del referèndum

La posició majoritària és presentar esmenes, tot i que encara no saben si JxSí i la CUP tenen intenció real de negociar

Ara
1 min
El secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin

BarcelonaLa llei del referèndum serà aprovada la setmana que ve per majoria absoluta al Parlament. La majoria que li atorgaran els diputats de la CUP i de JxSí i, potser, els de Podem. El consell ciutadà del partit lila es va reunir ahir amb aquesta qüestió sobre la taula i, tot i que va ajornar fins dimarts que ve la decisió definitiva, les veus internes van evidenciar que estan molt lluny d’altres opinions dins de CSQP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts consultades per l’ARA expliquen que la posició més majoritària a hores d’ara al partit és negociar la llei del referèndum per poder-hi votar a favor. Una negociació que entenen que necessita l’obertura d’un període d’esmenes per part de la majoria sobiranista. Per això, es donen de marge fins dimarts que ve per parlar amb JxSí i la CUP i veure si tenen intenció de negociar. A CSQP no es descarta donar llibertat de vot als diputats, tenint en compte les posicions allunyades.

Dos dels diputats de Podem ja han expressat la seva predisposició a votar a favor de la llei del referèndum –amb la voluntat de modificar-hi alguns articles– i el secretari general del partit, Albano Dante Fachin, ha reconegut obertament que les posicions que ell defensa estan molt allunyades en aquest tema de les que defensa, per exemple, el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela.

stats