Política 15/10/2014

Un grup de ciutadans impulsa la candidatura de Guanyem a Terrassa

Tenen per objectiu presentar-se a les municipals del 2015

Acn
2 min

TerrassaUn grup de ciutadans està impulsant la candidatura de Guanyem per a les properes eleccions municipals a Terrassa. La proposta es presenta aquesta tarda a la ciutat en el que vol ser "una crida a la confluència", segons ha explicat a l'ACN Marc Grau, un dels membres del grup impulsor. Aquest professor universitari ha detallat que per poder presentar candidatura cal construir "un projecte i un equip potents" i que per això també és necessari que conflueixin ciutadans, entitats i partits polítics disposats a "arremangar-se" per buscar un canvi a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Grau ha dit que fa molts anys que governen el mateix partit a Terrassa i que cal revertir aquesta situació perquè cal "una altra forma de fer política". El grup impulsor d'aquesta candidatura és "gent molt diversa" que prové de la universitat, els moviments socials principalment però també de partits polítics convencionals. Grau ha celebrat que això demostra que ja hi ha aquesta confluència que creu indispensable per poder formar candidatura.

Assegura que Guanyem Terrassa, com Guanyem Barcelona, neix "per donar resposta a l'emergència social". Ha plantejat que la crisi ha fet aflorar problemes que no hi havia fins ara i reptes que s'han d'afrontar "des d'una altra manera de fer política". A més, ha dit que en el cas concret de Terrassa, sempre ha governat el mateix partit, PSC, i que això ha provocat un distanciament amb la ciutadania. Ha considerat que cal revertir aquesta situació i tornar a donar protagonisme a la gent, a la política propera, ja que sinó ha alertat que es podria entrar en una situació "de paràlisi".

Guanyem Terrassa es presentarà aquest dimecres en societat en un acte on està previst que hi participi Ada Colau, impulsora de Guanyem Barcelona. No hi ha calendari fixat per decidir si finalment presentaran candidatura a les municipals i Grau ho ha supeditat al fet que es pugui aconseguir l'equip necessari i s'arribin a mesures concretes que donin resposta als reptes actuals. "Cal un projecte guanyador", ha dit.

stats