Política 11/06/2014

Mas trasllada als mitjans internacionals l'aspiració democràtica dels catalans

El president explica a editors i redactors en cap els intents perquè el govern espanyol permeti la consulta del 9-N

Agències
1 min
Artur Mas, aquest dimecres al saló de Sant Jordi / ACN

BarcelonaEl president Artur Mas ha rebut editors i redactors en cap de mitjans de comunicació de tot el món i ha aprofitat per explicar-los els intents que està fent perquè el govern espanyol permeti la consulta del 9 de novembre. "Ara estem intentant negociar amb el govern espanyol una manera legal per celebrar el referèndum i he de dir que no és fàcil, perquè la seva posició és dir 'no' a aquesta gran majoria de la població catalana que vol votar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Insistirem en la negociació perquè volem fer la consulta de forma legal i pacífica, que és com habitualment fem les coses", ha dit Mas en anglès al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, davant el mig miler de representants dels principals mitjans internacionals que participen des d'aquest dimecres i fins divendres al Global Editor Network (GEN), al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), amb l'objectiu de reflexionar sobre les noves tendències del sector i debatre sobre el futur del periodisme.

Mas ha traslladat als periodistes i redactors en cap dels principals mitjans internacionals les aspiracions democràtiques de Catalunya a poder decidir el seu futur polític a les urnes i les "negacions constants" de l'Estat a celebrar una consulta el 9 de novembre que les canalitzi. "Tenim data i pregunta per al referèndum i busquem una forma legal de fer-la, però no és fàcil negociar amb el govern espanyol", els ha explicat Mas, que ha destacat que Catalunya sempre persegueix fer les coses de forma dialogada i pacífica.

El president ha repassat les "multitudinàries manifestacions a favor del dret a decidir que s'han succeït a Catalunya en els últims anys", i ha destacat la importància d'explicar aquestes mobilitzacions ciutadanes en els mitjans internacionals.

stats