POLÍTICA
Política 28/10/2011

Joan Tardà considera Peces Barba "un enorme fill de puta"

El diputat d'ERC a Madrid carrega contra l'expresident del Congrés per les seves bromes sobre els bombardejos de Barcelona

Ara
1 min

Barcelona"Les paraules de Peces-Barba sobre els bombardejos de Barcelona només poden respondre a maldat i, dit en nom de les víctimes, a ser un enorme fill de puta". Així de contundent ha sigut el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà en referència a les paraules de Gregorio Peces-Barba sobre Catalunya. Tardà ha escrit aquest text en un tuit enviat aquest divendres al matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jurista va dir dijous en el Congrés de l'Advocacia de Cadis que els constitucionalistes haurien fracassat si el procés de 1978 hagués acabat en una Espanya fragmentada per processos independentistes. "No sóc pessimista, estarem en millors condicions que en altres èpoques. No sé quantes vegades va caldre bombardejar Barcelona (...) Crec que aquesta vegada es resoldrà sense necessitat de bombardejar Barcelona". Aquestes paraules de Peces Barba no van arribar a quedar enregistrades al vídeo de l'organització del congrés, que sí que recull la broma sobre la seva preferència pels portuguesos però que queda tallat abans d'arribar al punt sobre els bombardejos de Barcelona. Tanmateix, hi ha un arxiu de so que les recull i que ha estat emès aquest divendres per RAC1.

"Sempre dic de broma què hauria passat si ens haguéssim quedat amb els portuguesos i haguéssim deixat els catalans. Potser ens hauria anat millor", havia dit minuts abans. "Hi hauria hagut un problema gran, no s'haurien pogut jugar els partits de futbol Madrid-Barcelona, que sempre és molt important", va afegir Peces-Barba. Aquest divendres ha dit que "si no els ha semblat bé, demano disculpes".

stats