Política 25/10/2013

Rajoy tanca la porta a la reforma de la Constitució que Rubalcaba ofereix a Catalunya

El president del govern espanyol destaca la sintonia amb el PSOE en defensa de la "sobirania nacional" d'Espanya, que ha definit com "la nació més antiga d'Europa"

Joan Rusiñol
1 min

Brussel·lesEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tancat aquest divendres la porta a la reforma constitucional que planteja el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Des de Brussel·les, ha avisat que per modificar la carta magna cal consens però també objectius "clars", i ara mateix ell no els veu. "Anar no se sap ben bé on no és el millor", ha avisat. En canvi, constata acord amb els socialistes en "els temes essencials", com "l'estabilitat" institucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre aquests temes ha situat "la defensa de la sobirania nacional", que, des del seu punt de vista, és el que està en joc en el debat actual sobre el dret a decidir. "El model que tenim a Espanya ja va molt més enllà dels models federals", ha indicat. Per això, ha assegurat que la seva prioritat és vetllar perquè la unitat territorial espanyola no es trenqui: "Crec en l'existència de la nació espanyola, que és la nació més antiga d'Europa". Ha defensat la història compartida entre Espanya i Catalunya –"ens ha anat bé", ha afirmat–, ha recordat els múltiples llaços que uneixen els ciutadans de l'Estat i ha tornat a recordar, com ja va fer a Barcelona, que els temps porten a la "unió" i no pas a la separació.

stats