Política 31/10/2014

Trias: "La banca suïssa m'ha entregat l'informe que certifica que no tinc cap compte"

L'alcalde de Barcelona i el grup parlamentari de CiU al Congrés demanaran la dimissió del ministre de l'Interior

Núria Martínez
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat al ple municipal que la banca suïssa ja li ha entregat l'informe que nega que tingui o hagi tingut cap compte amb el seu nom. Assegura que aquest matí ha rebut una nota firmada per la consellera i el conseller jurídic de la Unió de Bancs Suïssos (UBS) que afirma que no tenen als seus llibres "cap compte amb el seu nom". A més, els dirigents afegeixen que el número de compte citat no correspon als números de la banca suïssa. Trias ha llegit el document sencer i també ha anunciat que demanarà la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. "Filtrar aquesta informació és una vergonya. Que un ministre pressioni els mitjans perquè publiquin això és una vergonya", ha sentenciat. Al vespre, en una entrevista al programa '8 al dia', de 8TV, ha assegurat que no només ell com a alcalde, sinó que el grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats demanaran la dimissió del ministre, que ha contraatacat assegurant que l'actitud de Trias és "indigna".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per petició d'ICV-EUiA, per enèsima vegada aquesta setmana, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha defensat que no té cap compte a Suïssa ni a Andorra, tal com va assegurar el diari 'El Mundo' en diverses publicacions. "No tinc ni he tingut mai 13 milions d'euros. La informació és totalment falsa. No he fet més que desmentir les informacions durant tota la setmana", ha reiterat.

Trias va assegurar ahir que els bancs suïssos li van confirmar la seva versió "oralment" i que esperava que li entreguessin l'informe "en poc temps".

stats