PERILL D'ERUPCIÓ
Societat 01/10/2011

Baixa l'activitat sísmica a l'illa canària de Hierro

Ara
1 min

Valverde (hierro).La calma torna a poc a poc i de manera continguda a l'illa canària de Hierro, en la qual han estat tota la setmana en alerta per l'augment d'intensitat dels moviments sísmics que s'estan registrant des del juliol i que fan témer una possible erupció volcànica.

Juan Manuel Santana, director general de Seguretat i Emergències del Govern canari, va confirmar ahir que els moviments són menys intensos i va explicar que l'epicentre s'està desplaçant cap al sud de l'illa, d'origen volcànic i que té més de 200 cràters repartits pel seu territori.

Això no vol dir que ja no hi hagi terratrèmols. De fet, ahir encara se'n van registrar 67, de poca intensitat i a un profunditat d'entre 15 i 18 quilòmetres. Per això, encara es manté l'alerta groga a tota l'illa. Santana també va informar que la majoria dels veïns de la localitat de Frontera que van haver de ser desallotjats dilluns, ja han tornat a casa. En aquests moments només hi ha 10 persones de la zona que no han pogut tornar al seu habitatge. El túnel de Los Roquillos també està tancat per precaució.

stats