L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Rajoy se sent impune: "Ho tenen cru"'

“Ja els dic jo que ho tenen molt cru”, diu Rajoy. ¿Ho diu perquè sap que el poder judicial no l’investigarà mai a ell si Catalunya és l’objectiu de les investigacions? Ho diu M. Rajoy, el responsable del partit amb més casos de corrupció d’Espanya i d’una trama de pràctiques policials pròpies de la Stasi

Com més sento la notícia que el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón veu terrorisme en el Tsunami, sobretot a l’aeroport del Prat, més clar està tot: la justícia espanyola no sap ni vol fer justícia amb res que tingui a veure amb l’independentisme a Catalunya. A Espanya, l’estat de dret s’acaba quan arribem a l’independentisme, des dels comptes falsos de Trias fins als dos anys de presó de Rosell, passant pel terrorisme de Puigdemont i Rovira. Ja fa molt que van superar el mode “¡A por ellos!” Ara estan en mode “Todo por la patria”, i tot vol dir tot, també retorçar els fets amb unes tenalles fins a considerar que una protesta amb incidents és terrorisme perquè els manifestants van tirar carros i extintors. 

Cal recordar que la causa del Tsunami feia gairebé quatre anys que estava oblidada, fins que va aparèixer l’amnistia a l'horitzó i aleshores García-Castellón va pensar que, com que el terrorisme no es pot amnistiar, calia trobar la manera d’acusar el Tsunami de terrorisme. I d’aquí imputar la mort per infart d’un ciutadà francès a Puigdemont i Rovira. 

Manuel García-Castellón és, per posar només un exemple, el jutge que arxiva una causa en què hi ha 270 persones investigades per corrupció, de les quals un centenar eren càrrecs públics del PP. No cal dir que el tancament de la instrucció va beneficiar Mariano Rajoy, aquest M. Rajoy que surt a la comptabilitat de Bárcenas com a receptor de sobres amb diner negre.

Esclar, si això és possible, com no ha de ser possible que els mitjans informin amb proves que Rajoy estava al cas de la guerra bruta del seu ministre de l’Interior i no els passi res? No només no els passi res, sinó que Rajoy se senti impune. Atenció, perquè aquest és Rajoy ahir en un acte públic: "Són dos objectius, i també necessiten dos objectius per aconseguir-los. El primer, per garantir la impunitat, la llei d'amnistia. I el segon, per condemnar tots els que ens vam oposar en el seu dia al que es va fer per part dels colpistes, doncs és la constitució al Congrés dels Diputats de tres comissions d’investigació amb l’objectiu de veure si treuen alguna cosa, que ja els dic que ho tenen molt cru, per després anar als tribunals. Això és la clau del que està passant a Espanya”.

“Ja els dic jo que ho tenen molt cru”, diu Rajoy. ¿Ho diu perquè sap que el poder judicial no l’investigarà mai a ell si Catalunya és l’objectiu de les investigacions? Per què se sap tan impune? ¿S'enrecorden que ahir parlàvem del modus operandi de les dotzenes de policies que van falsificar proves contra adversaris polítics en l’operació Catalunya? Què vol dir Rajoy, que com que la policia sap actuar així, també sap cobrir-se d’un jutge amb excés de zel?

I l’expresident espanyol parlant de “los golpistas”. Ho diu M. Rajoy, el responsable del partit amb més casos de corrupció d’Espanya i d’una trama de pràctiques policials pròpies de la Stasi. 

Bon dia.

stats