NADAL
Camp de Tarragona 14/12/2022

El Pessebre dels Estels compleix 25 anys

El petit nucli de Castelló acull 40 escenes bíbliques i d’antics oficis els dos caps de setmana vinents

ARA
2 min
Una de les quaranta escenes del Pessebre dels Estels.

Vandellòs I L’hospitalet De L’infantCastelló, un petit nucli de l’interior del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, tornarà a acollir els dos caps de setmana vinents un dels pessebres vivents de la demarcació tarragonina. Serà la 25a edició del Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló, que es representarà els dies 10, 11, 17 i 18 de desembre.

L’essència del pessebre serà la mateixa de cada any, amb més de 40 escenaris costumistes d’escenes bíbliques i oficis antics que es feien als pobles de muntanya, com Castelló. Així, no hi faltaran les escenes de forner, fuster, barber, matalasser, bugaderia… i d’altres de bíbliques com l’Anunciació o el Naixement i els entranyables animals.

L’Associació Masia de Castelló organitza el Pessebre dels Estels, l’activitat lúdica més antiga d’aquesta entitat local que, any rere any, serveix d’estímul per dinamitzar la vida cultural de Castelló i treballar per mantenir viu i recuperar el seu patrimoni. Una dilatada trajectòria que els ha portat a ser un dels pessebres vivents de referència de tot Catalunya i que cada mes de desembre aplega milers de visitants.

La 25a edició d’aquest pessebre vivent, que torna a comptar amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, recupera la normalitat després de les mesures aplicades l’any passat pel covid-19, i consolida alguns aspectes que van funcionar molt bé, com ara avançar les representacions a les festes nadalenques i establir un recorregut únic i franges horàries per poder visitar-lo. Seran de mitja hora i començaran a les 17.30 h, amb una última sessió diària a les 19.30 h.

Novetats i millores

Coincidint amb l’efemèride, l’Associació Masia de Castelló ha estat treballant per incorporar-hi diverses novetats. Per això, en aquesta ocasió hi haurà noves teulades en algunes de les escenes per anar ampliant les que tenen coberta. També cal destacar les millores per accedir al recorregut, amb noves rampes i l’eliminació d’escales perquè tothom pugui gaudir de les representacions sense dificultats.

Concurs a Instagram

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant torna a convocar un concurs de fotografia a Instagram amb motiu del pessebre. És la sisena edició d’aquesta iniciativa, que pretén vincular el pessebre amb el seu marc natural i arquitectònic únic i potenciar la difusió de les escenes en aquesta xarxa social. El premi consisteix en una estada d’una nit per a dues persones amb esmorzar a l’Hotel la Figuerola, amb dinar de menú degustació al restaurant El Safareig i accés a la piscina lúdica.

Les entrades per visitar el Pessebre dels Estels es poden adquirir a través de la pàgina web www.masiacastello.cat. Els preus són els mateixos que en l’edició anterior.

stats