CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 07/06/2021

Cartes a la Directora 03/06/2021

3 min

Si som el vostre futur, cuideu-nos

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Qui sembra vents recull tempestes, i fa massa anys que en sembreu. El grup demogràfic juvenil està patint una pandèmia especialment dura, però sembla que la resposta per part dels mitjans és la criminalització.

Les dades pugen, però no és exclusivament culpa de la gent jove. Cal fer una revisió interna de si realment tothom és tan responsable com predica. Insisteixo: la situació és límit, però al final la imatge que s’ensenyarà en portada serà de joves socialitzant i no d’un metro a les vuit del matí.

Ens hem cansat. La situació de precarietat ja no ve de la crisi sanitària, fa anys que la fuga de cervells és quasi un ritual, que els treballs temporals i sense contracte són el nostre pa de cada dia, i se’ns han ajuntat més crisis de les que podem comptar.

Si som el vostre futur, cuideu-nos.

MARICEL FORN CODINA

IGUALADA

Noves tarifes elèctriques

La normativa municipal estableix que, pel bé en la convivència entre veïns i per l’impacte negatiu del soroll en la salut, cal evitar activitats sonores entre les 22 hores i les 8 hores del matí. Si volem estalviar diners, hem de posar els rentaplats, les rentadores, etc. entre les 0 i les 8 hores. Què triem, economia o salut? El govern que ha aprovat aquesta mesura em pot contestar?

BALDO ARNAU RIVERA

TERRASSA

La platja per a gossos de Mataró

Com a veí de Mataró, propietari d’animals de companyia i amant d’aquests animalons que tant aporten a la nostra societat, demano a l’Ajuntament de Mataró que no es faci enrere en la creació de la platja de Ponent per a gossos, malgrat que a alguns veïns no els agradi.

És una reivindicació històrica a la nostra ciutat que per fi es va aprovar en el ple del mes de maig. Aquest indret és el més adequat perquè en gaudim els ciutadans amb els nostres gossos. Es tracta d’uns 1.800 m dotats de senyalització, aforament màxim recomanat i supervisat, una font i servei de dutxes separades de les de la resta de banyistes, i servei de neteja diari.

Encoratjo l’Ajuntament a seguir amb aquesta proposta i a no fer-se enrere. Estic convençut que amb aquest ús la platja estarà més cuidada i neta que fins ara: plena de brutícia, burilles, hams de pesca, que es deixen a la sorra com si no fos un espai natural i de gaudi per a tothom.

JOAN VILA PELLICER

MATARÓ

Incongruències

Per plantar cara a l’emergència climàtica, des de les administracions s’exigeix un esforç a la població amb la substitució de la flota de vehicles dièsel, taxes per emissions de CO, ecotaxes, etc. En canvi, des de l’administració es fomenten mesures exponencialment més contaminants que estimulen una economia essencialment turística, com una nova terminal per a creuers al port de Barcelona, una ampliació del Prat i la no supressió dels peatges interurbans com els túnels de Vallvidrera, fet que obliga els usuaris amb menys recursos a contaminar per carreteres tortuoses amb més sinistralitat. Que ens ho expliquin, sisplau.

ARTUR ROJAS ORCALLA

BARCELONA

Salaris

Fa poc al diari apareixien els sous dels executius més ben pagats de Catalunya. La suma dels trenta sous més elevats arriba a 50 milions d’euros. El futbolista més ben pagat del Barça cobra 138 milions, segons internet; més del doble que els trenta executius junts. No anem bé. Sabeu quant cobra un mestre?

ALFONS BRU MOYA

BARCELONA

stats