Torna la casset: Sony n'inventa una amb capacitat per emmagatzemar 65 milions de cançons

La multinacional japonesa desenvolupa una cinta magnètica amb 185 TB de capacitat. Inicialment està pensada per a l'emmagatzematge massiu de dades a nivell industrial

Ara
2 min

BarcelonaTot i que les cintes de casset magnètiques només es mantenen vives gràcies a l'obstinació dels amants del 'vintage', i amb molta menys força que el vinil, Sony ha decidit apostar per aquesta tecnologia i ha creat un dispositiu capaç d'emmagatzemar fins a 185 terabytes d'informació. O el que és el mateix: gairebé 65 milions de cançons d'uns tres minuts de durada.

La multinacional japonesa ha anunciat la seva nova aposta tecnològica en el marc de la International Magnetics Conference de Dresden (Alemanya), tot i que encara trigarà un temps –indeterminat– a arribar als comerços.

Per fer possible aquest suport revolucionari, Sony ha desenvolupat una tecnologia que permet que la cinta magnètica emmagatzemi molta més informació que qualsevol altre mètode. I com ho ha fet? Doncs gràcies a la tècnica de deposició per polvorització catòdica, que permet crear una capa de nanocristalls magnètics bombardejats per ions d'argó sobre un substrat amb una pel·lícula de polímer, de manera que s'aconsegueix una compressió fins ara inèdita.

Aquest cristalls diminuts, que en conjunt mesuren 7,7 nanòmetres, permeten una densitat de gravació de partícules molt elevada i, en conseqüència, una capacitat d'emmagatzematge molt superior a la de qualsevol altre mètode, segons explica Sony en un comunicat penjat a la seva web, previ a la presentació de Dresden.

La multinacional no ha donat detalls del cost de producció d'aquest nou suport, que s'estima força elevat. Tanmateix, sí que ha explicat que, a mitjà termini, aquesta tecnologia està pensada per a l'emmagatzematge massiu de dades a nivell industrial, degut a la seva perdurabilitat, fiabilitat i robustesa, i no ha aclarit el termini amb el qual preveu comercialitzar-la.

stats