Xarxes

Les xarxes recorden Montserrat Roig, 20 anys després de la seva mort

La catosfera fa un homenatge blogaire a l'escriptora i periodista catalana, víctima d'un càncer de mama a l'edat de 45 anys. Una pàgina a Facebook i l'etiqueta #20aniversariMRoig a Twitter recullen les contribucions dels internautes

Ara
2 min

BarcelonaUn homenatge blogaire obert i desenfadat, que reculli l'esperit de Montserrat Roig. Així és com la catosfera vol recordar la periodista i escriptora catalana aquest dijous, el dia que es compleixen 20 anys de la seva mort. Una pàgina a Facebook i l'etiqueta a Twitter #20aniversariMRoig recullen les contribucions dels internautes, que a les 12.00 hores ja sumaven més de 120. Les efemèrides presenten formats diferents, que inclouen escrits en rècord de l'escriptora, una cita o un fragment de la seva obra.

Autora de peces que quedaran a la memòria literària catalana com Ramona adéu i El temps de les cireres, amb la qual va guanyar el premi Sant Jordi de novel·la el 1976, Montserrat Roig va ser víctima d'un càncer de mama prematur, a l'edat de 45 anys. Nom destacat en el periodisme de culte, de tall feminista i antifranquista, una de les seves fixacions va ser recuperar la memòria històrica. En aquesta faceta destaca l'obra Els catalans als camps nazis, premi Crítica Serra d'Or pel seu valor testimonial, a través de les entrevistes a republicans que van passar per camps de concentració durant la Segona Guerra Mundial. De fet, Roig va aconseguir gran part de la seva popularitat a través del gènere de l'entrevista, en part recollit a la sèrie de llibres Retrats paral·lels.

Els blogaires Carme Rosanas i Lluis Gil coordinen l'homenatge conjunt de la catosfera, i al llarg del dia aniran actualitzant la llista d'internautes i blogaires que hi han participat. La llista també es pot consultar a través del blog "Raons que rimen", de Víctor Pàmies.

stats