Cultura 26/05/2021

Mor la pintora i gravadora Roser Bru Llop

Nascuda a Barcelona el 1923, va desenvolupar la seva trajectòria a Xile, on es va haver d'exiliar el 1939

1 min
La pintora i gravadora Roser Bru Llop

BarcelonaEl 2015, el govern de Xile va atorgar el Premio Nacional de Artes Plásticas a Roser Bru Llop, que tenia en aquell moment 92 anys. Va ser un dels últims reconeixements –i dels més destacats– que va rebre la pintora i gravadora d'origen català al llarg de la seva trajectòria.

Nascuda a Barcelona el 15 de febrer del 1923 i morta aquest dimecres als 98 anys, Roser Bru era filla del periodista i diputat al Parlament de Catalunya Lluís Bru i Jardí i de l'artista plàstica Josepa Llop. Després d'estudiar a l'Escola Montessori i a l'Institut Escola de la Generalitat, Bru Llop es va haver d'exiliar amb la família a conseqüència de la derrota republicana a la Guerra Civil. Va arribar a Valparaíso el 3 de setembre del 1939, i des de llavors va emprendre un llarg camí artístic que va passar per l'Escola de Belles Arts de la Universitat de Xile i pels estudis de gravat al Taller 99 abans de convertir-se en un dels grans exponents de la neofiguració.

Algunes de les obres de Bru Llop es troben en museus com el Museu d'Art Modern de Nova York, el Museo de Arte Contemporáneo de Xile, el Museu d'Art Modern de Rio de Janeiro i els barcelonins Macba i MNAC.

stats