INSTITUCIONS
Cultura 10/09/2013

Sílvia Planas serà la nova directora del Museu d'Història de Girona

Compaginarà el càrrec amb la direcció del Museu d'Història dels Jueus per optimitzar recursos i unificar estratègies

Efe
1 min

GironaL'Ajuntament de Girona ha nomenat la historiadora Sílvia Planas Marcé (Camprodon, 31 de juliol del 1965) directora del Museu d'Història de Girona (MHG) en substitució de Pere Freixas, que es va jubilar el 6 de setembre passat.

Planas compaginarà les direccions del Museu d'Història dels Jueus —del qual és directora des del 2004– i del Museu d'Història de Girona, amb la voluntat d'unificar estratègies de l'oferta museística i optimitzar recursos entre la xarxa de museus municipals.

Una trajectòria centrada en la Catalunya jueva

L'actual directora del Museu d'Història dels Jueus i de l'Institut d'Estudis Nahmànides és llicenciada en Història Medieval per la Universitat de Barcelona i Maître en Histoire Médiévale per la universitat francesa de Tolosa (1989), i té un màster en Gestió del Patrimoni Cultural en Àmbit Local de la Universitat de Girona.

Va iniciar la seva tasca professional com a investigadora de la història jueva de la ciutat a l'Arxiu Municipal de Girona, el juliol del 1990. Va formar part del grup d'elaboració i redacció del projecte museològic i museogràfic (1990-2003) del Museu d'Història dels Jueus, del qual és directora des del mes de febrer del 2004, i el 2002 va formar part del comissariat de l'exposició 'La Catalunya jueva', que es va exhibir al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona.

A més, és autora de llibres i articles sobre història jueva medieval, entre els que destaquen 'Filles de Sara, dones jueves de la Catalunya medieval' (CCG Edicions, 2001) i 'Història de la Catalunya jueva', escrit conjuntament amb Manuel Forcano (Àmbit Editorial i Ajuntament de Girona, 2010).

stats