ART
Cultura 19/09/2012

El xinès Ai Weiwei representarà Alemanya a la Biennal d'Art de Venècia

L'artista dissident serà un dels convidats alemanys juntament amb altres artistes internacionals i presentarà una escultura a la principal cita de l'art mundial

Ara / Efe
1 min
L'artista xinès Ai Weiwei

BerlínL'artista i dissident xinès Ai Weiwei serà l'encarregat de representar Alemanya a la Biennal d'Art de Venècia de l'any que ve. El certamen és un dels més importants a escala global del món de l'art, per això l'estat germànic ha escollit un dels referents actuals de l'art contemporani. L'organització alemanya espera poder comptar amb la presència de l'artista xinès, que necessita que la Xina li doni un passaport per viatjar a Venècia, perquè la situació jurídica de Weiwei amb el règim xinès és tensa. Ai Weiwei presentarà probablement una escultura.

La comissària del pavelló alemany, Susanne Gensheimer, ha explicat que juntament amb Ai Weiwei han convidat també a participar l'índia Dayanita Singh, el realitzador cinematogràfic francoalemany Romaul Karmakar i el sud-africà Santu Mafokeng. Gensheimer vol que la proposta alemanya s'entengui com una xarxa d'artistes internacionals.

stats