Cinema
Cultura 24/09/2014

El primer curtmetratge d'Albert Espinosa, premiat a Nova York

S'ha imposat als més de 70 films que s'han projectat al festival Urbanworld. Explica la visita d'un nen a Mercabarna

Efe
1 min

Nova YorkEl primer curtmetratge d'Albert Espinosa, titulat 'Pitahaya', ha rebut el premi al millor curt narratiu al Festival de Cinema Urbanworld de Nova York. Segons han informat un portaveu del director i dramaturg, Espinosa s'ha imposat als més de 70 films que s'han projectat a Urbanworld durant cinc dies.

'Pitahaya' narra una intimista història visual rodada completament a les instal·lacions de Mercabarna. En els 15 minuts de durada de la peça, l'espectador descobreix a través dels ulls d'un nen que arriba d'excursió amb la seva escola les entranyes d'aquest gran mercat majorista que alimenta la ciutat de Barcelona. Un cop allà, i mentre el jove recorre els principals espais de Mercabarna, viurà una experiència que el marcarà per sempre i que posarà a prova la seva valentia.

El jove Rubén Sánchez, de deu anys, interpreta el nen, acompanyat d'actors com Francesc Garrido. Espinosa, que ha rebut dos Premis Ondas i ha estat nominat en dues ocasions per als Premis Gaudí, s'estrena amb 'Pitahaya' com a director i guionista d'un curtmetratge.

'Pitahaya', que es podrà veure per internet a partir del 25 d'octubre a la web www.pitahaya.es, es va estrenar a Espanya al Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi (Alacant), el passat juliol, on a més va obtenir el Premi a la millor fotografia d'Arnau Valls Colomer.

stats