Música
Cultura 22/02/2013

Els Amics de les Arts, grans triomfadors dels premis Enderrock per votació popular

La gala de lliurament dels guardons se celebrarà el 7 de març al Teatre Municipal de Girona

Ara
2 min
Els Amics de les Arts

BarcelonaFins a quatre guardons s'han endut Els Amics de les Arts després de la votació popular dels Premis Enderrock que s'han fet públics aquest divendres. El quartet ha guanyat com a millor artista, lletra de cançó ('Louisiana o els camps de cotó'), videoclip ('Monsieur Cousteau') i pàgina web. Els altres triomfadors d'aquesta edició són Cesk Freixas, Txarango i Roger Mas & la Cobla Sant Jordi, tots tres amb tres premis. En la votació s'han comptabilitzat més de 16.000 vots en dues rondes.

En la categoria de folk, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi han guanyat els guardons a millor artista, millor directe i millor cançó ('El dolor de la bellesa'). El públic ha decidit que Txarango són el grup revelació i que en l'apartat de pop-rock han fet el millor disc ('Benvinguts al llarg viatge') i que tenen el millor directe. En l'àmbit de la cançó d'autor, el gran triomfador ha sigut Cesk Freixas: millor artista, directe i disc ('Tocats pel foc'). Entre els guanyadors també hi ha les cançons d'Andreu Rifé i Blaumut, Macaco en altres llengües, el disc de Terratombats i la portada de l'àlbum de Nyandú.

En jazz i clàssica s'han reconegut els treballs d'Andrea Motis & Joan Chamorro i del mestre Jordi Savall, amb dos guardons. Motis i Chamorro s'emporten els premis a millor grup i millor directe de jazz. Jordi Savall ha estat distingit com a millor directe de clàssica i com a millor disc per una compilació de diversos intèrprets, 'Jeanne d'Arc. Batailles & prisons'.

La gala de la quinzena edició dels premis Enderrock se celebrarà el dijous 7 de març al Teatre Muncipal de Girona, i inclourà un homenatge pels 50 anys de carrera a Raimon. Per primera vegada, aquests guardons es lliuraran de manera excepcional fora de la ciutat de Barcelona, coincidint amb el 20è aniversari de la revista.

Ja T'ho Diré seran els encarregats d'obrir la nit dels premis Enderrock. També hi actuaran Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, Macaco, Cesk Freixas i Miquel Abras (que interpretaran a duet 'L'Empordà se'ns crema') i Orxata. Pel que fa als presentadors de l'acte, aquesta tasca recaurà en The Mamzelles, Andreu Rifé, Joan Dausà, Bibiana Ballbé i Quim Morales, Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, l'Homo APM i Pere Mas, entre d'altres.

A l'acte d'aquest divendres també s'han lliurat els tradicionals reconeixements a la trajectòria de la indústria musical catalana: a l'empresa de 'management' i discogràfica Music Bus (10 anys), les sales Sidecar (30 anys) i Harlem Jazz Club (25 anys) de Barcelona, la promotora musical Concert Studio (15 anys) i el segell Columna Música (15 anys).

stats