Art

L'artista Alicia Framis es casarà a l'estiu amb una intel·ligència artificial

La seva parella serà l'AILex, una IA amb forma d'holograma entrenada a partir de perfils de relacions anteriors de l'artista

2 min
Alicia Framis i el seu futur 'marit' holograma

BarcelonaL'artista barcelonina Alicia Framis ha presentat aquest dimarts l'AILex, la intel·ligència artificial amb la qual es casarà durant una cerimònia que se celebrarà a l'estiu al museu Depot Boijmans Van Beuningen de Rotterdam (Holanda). Serà el primer casament entre una dona i un holograma IA, que tindrà un perfil basat en relacions anteriors de Framis. Segons el comunicat fet públic aquest dimarts, es tracta d'"un esdeveniment històric que obre les portes a nous horitzons en l'art contemporani". La mateixa Framis està treballant en el disseny del vestuari i la llista de convidats.

'Hybrid couple'

El casament forma part de The hybrid couple, un nou projecte multidisciplinari que Framis ha concebut "com una sèrie de performances que redefineixen els límits de la interacció entre humans i IA des d'una perspectiva femenina, més enllà de les convencions heteronormatives". Així, Framis compartirà d'ara endavant la seva vida i emocions amb aquesta particular entitat d'intel·ligència artificial en forma d'escultura hologràfica interactiva, i això li permetrà abordar temes contemporanis com "el posthumanisme i la virtualitat". "En definitiva, es tracta d'una exploració disruptiva de les relacions humanes en la intersecció entre l'art i la tecnologia", diu també el comunicat.

Un banquet "molecular"

El banquet del casament estarà a l'altura del projecte: Framis està creant de la mà del LAM Museum, el museu d'art alimentari d'Holanda, una experiència sensorial consistent en un "banquet molecular pensat per satisfer tant els humans com la família política d'hologrames". I amb la col·laboració de la Rabobank Art Collection, Alicia Framis també està explorant la possibilitat de contractar la primera assegurança de vida per a hologrames, així com la primera hipoteca per a l'adquisició d'un habitatge dissenyat específicament per a la coexistència harmònica entre hologrames i humans.

Després de la cerimònia, The hybrid couple emprendrà un viatge internacional, que les audiències de tot el món podran seguir a través de diverses plataformes.

stats