Cultura 08/10/2019

L'Associació Bidó de Nou Barris, Premio Nacional de circ 2019

L'Ateneu Popular 9 Barris administra l'entitat premiada amb 30.000 euros pel ministeri de Cultura

Efe
2 min
Circ despullat per parlar  de relacions

BarcelonaL'Associació Bidó de Nou Barris, de Barcelona, ha sigut guardonada avui dimarts amb el Premio Nacional de circ 2019, concedit pel ministeri de Cultura i Esport i dotat amb 30.000 euros. El guardó s'ha concedit pel vincle i compromís de l'associació "amb la realitat social i ciutadana" i per la seva trajectòria amb el seu Circ d'Hivern.

Segons ha informat avui en una nota el ministeri de Cultura espanyol, el jurat ha tingut en compte en la resolució "la seva capacitat per generar projectes de creació, producció i formació artística en les arts circenses estretament vinculats i compromesos amb la realitat social i ciutadana".

"Estem molt contents. No sabíem que érem candidats. Ha sigut un supersorpresa, però ens enxampa en un molt bon moment perquè estem preparant el que serà el 25è Circ d'Hivern i volem ampliar la residència vuit setmanes, així que ens va molt bé per preparar-lo com es mereix", ha explicat la seva directora general, Carla Alsina. El Circ d'Hivern és, segons Alsina, "una de les produccions de circ més grans de Catalunya i de l'estat espanyol".

Es caracteritza, ha dit, per ser "un projecte popular i crític, i no per això menys professional, en què es posen de manifest que positius que són els valors" de l'art circense i la seva eficàcia com a "eina de treball socioeducatiu i cultural".

Els guardonats -17 tècnics i 40 fixos discontinus a més de "molts" voluntaris- fan projectes d'intervenció comunitària perquè el circ sigui considerat "com és, és a dir, un art major".

L'associació, que administra l'Ateneu Popular 9 Barris, fa "circ de sala" per a tots els públics i creuen que la seva especialitat "viu un gran moment" perquè ha tingut "molt impuls en els últims deu anys".

L'espectacle Rodó, presentat a la desena edició, ja va rebre el Premi Nacional de circ el 2006.

Des de l'Ateneu impulsen tallers i projectes comunitaris com Generació Zirc -una formació gratuïta per a joves a partir de 12 anys- i els seus treballs en el camp de la diversitat funcional.

El jurat del premi, presidit per Fernando Cerón, subdirector general de Teatre de l'Inaem, era format per Irene de Paz, Genís Matabosch, Marta Oliveres, Elena Ros, Lomi Szil, Consuelo Reyes i Rosa San Segundo.

stats