Cultura 27/08/2013

El director del Macba, Bartomeu Marí, serà el nou president del CIMAM

El Comitè Internacional de Museus i Col·leccions d'Art Modern i Contemporani tria els components de la junta del trienni 2014-2016

Ara
1 min

BarcelonaBartomeu Marí, el director del Macba, serà el nou president del CIMAM, el Comitè Internacional de Museus i Col·lecions d'Art Modern i Contemporani. L'elecció dels 15 membres de la junta directiva d'aquesta entitat va finalitzar el 12 d'agost i es va fer a través de la xarxa per primera vegada.

"En un món en canvis constants, el CIMAM ha de servir com a marc de referència per a l'anàlisi i la valoració de les noves formes de pràctica institucional", afirma Marí. "L'establiment dels 'Principis generals sobre les condicions de descatalogació de les obres de les col·leccions de museus' –afegeix, sobre un dels codis professionals de referència de l'entitat– és un bon exemple d'aquest paper. El CIMAM ha de ser capaç d'actuar com a àrbitre dins d'un sector cada vegada més ampli i un museu cada vegada més dinàmic".

El CIMAM compta actualment amb 575 membres de 78 països, la majoria dels quals són directors i conservadors de museus d'art modern i contemporani.

stats