CINEMA
Cultura 10/01/2019

Carlos Marqués-Marcet i Lluís Miñarro estrenaran nous films al Festival de Rotterdam

'Els dies que vindran' i Love me not' són les seves noves produccions

Ara
2 min
David Verdaguer i María Rodríguez Soto protagonitzen 'Els dies que vindran'

BarcelonaEl Festival internacional de Cinema de Rotterdam, que tindrà lloc del 23 de gener al 3 de febrer, portarà a la gran pantalla dues produccions de dos directors catalans: 'Els dies que vindran', de Carlos Marqués-Marcet, i 'Love me not', de Lluís Miñarro.

L'odissea d'un embaràs inesperat

L'embaràs real de l'actriu María Rodríguez Soto i la seva parella, David Verdaguer, ha inspirat 'Els dies que vindran', el tercer llargmetratge del cineasta Carlos Marqués-Marcet, després de '10.000 km' i 'Tierra firme'. La productora Avalon ho va anunciar ahir. La pel·lícula entrarà en competició als premis Tiger del certàmen. Més enllà de la 'premiere' oficial a Holanda, es preveu que el film s'estreni als cinemes al juny.

El llargmetratge presenta un relat minuciós sobre l'aventura d'una jove parella barcelonina, la Vir (María Rodríguez) i el Lluís (David Verdaguer, actor amb qui Marqués-Marcet ja havia treballat a 'Tierra firme' i '10.000 km'), que ha d'afrontar un embaràs tot i que ni tan sols feia un any que sortien. Durant nou mesos les seves vides experimentaran un gir enorme i descobriran les pors i alegries, expectatives i realitats que sorgeixen durant l'embaràs.

El film estarà disponible tant en català com en castellà

El guió és de Clara Roquet, Coral Cruz (que ja havia escrit 'Incerta glòria') i el mateix Marqués-Marcet, amb música de Maria Arnal i Marcel Bagés. El film estarà disponible tant en català com en castellà.

La història de Salomé a l'Iraq

Ingrid García-Jonsson, Francesc Orella, Lola Dueñas i Oliver Laxe encapçalen el repartiment de 'Love me not', la segona pel·lícula dirigida per Miñarro, que té una llarga trajectòria com a productor. El film, coescrit amb Sergi Belbel, està rodat a Mèxic i interpreta el passatge bíblic de Salomé en el context del recent conflicte armat a l'Iraq, que situa en dues èpoques: enmig d'un exèrcit a l'Orient Mitjà del 2006 i a l'actualitat. El personatge de Yokanaan està atrapat en una presó enmig del desert, entre barracons, en un conflicte en què uns el consideren un terrorista i d'altres un profeta.

Lluís Miñarro, Ingrid García-Jonsson i Oliver Laxe

Miñarro ja va competir al festival amb el seu anterior film, 'Stella Cadente', i va guanyar el premi Tiger amb 'Finisterrae' com a productor. També ha produït 'L'oncle Boonmee recorda les seves vides anteriors', d'Apichatpong Weerasethakul, i 'La mosquitera', d'Agustí Vila.

stats