Cinema

'Alcarràs', preseleccionada per anar als Oscars

L'Acadèmia de Cinema espanyol també ha preseleccionat 'As bestas' i 'Cinco lobitos'

1 min
Alcarràs

BarcelonaAlcarràs, de Carla Simón, és una de les tres pel·lícules preseleccionades per l'Acadèmia del Cinema Espanyol per representar Espanya als Oscars. Les altres dues preseleccionades són As bestas, de Rodrigo Sorogoyen, i Cinco lobitos, d'Alauda Ruiz de Azúa. El camí fins als premis de Hollywood tot just acaba de començar. El següent pas serà que l'Acadèmia espanyola triï la seva candidata el 13 de setembre.

Des que va guanyar l'Ós d'Or al Festival de Berlín, Alcarràs ha anat assolint altres fites, com ser una de les pel·lícules no nord-americanes que ha tingut més espectadors a les sales de cinema de l'Estat aquest any, i convertir-se en la millor estrena en català de l'última dècada.

As bestas, el thriller de Rodrigo Sorogoyen, es va presentar fora de competició al Festival de Canes, i l'estrena a cinemes serà l'11 de novembre. Cinco lobitos, l'opera prima de la directora basca Alauda Ruiz de Azúa, va triomfar al Festival de Màlaga, on va endur-se el premi a la millor pel·lícula i al millor guió, a més del guardó a la millor interpretació, ex aequo, per a la valenciana Susi Sánchez i la barcelonina Laia Cosa, mare i filla al film.

stats