CINEMA
Cultura 24/11/2012

El viatge d'Albert Casals a les antípodes, premiat a Amsterdam

'Món petit' descriu el periple de 200 dies i 30.000 quilòmetres del jove minusvàlid i és el film guardonat amb el premi Doc U a un dels festivals de documentals més prestigiosos, l'IDFA

Ara
1 min

BarcelonaLa pel·lícula catalana 'Món petit' ha estat guardonada amb el premi Doc U de l'IDFA d'Amsterdam, un dels festivals de documentals més prestigiosos del món. El Doc U l'entrega un jurat de joves d'entre 15 i 18 anys. A més, ha quedat en tercera posició en el premi del públic, en què participaven els tres-cents millors documentals d'aquest any.

La pel·lícula 'Món petit' mostra com l'Albert Casals, un jove de 20 anys, es proposa un viatge impossible: arribar al punt del planeta més allunyat de casa seva. I fer-ho a la seva manera. Sense diners, sense equipatge, i en cadira de rodes. Viatja d'aquesta manera des dels 15 anys, tal com va explicar al llibre 'El món sobre rodes', que va tenir un gran èxit de vendes i després a 'Sense fonteres'.

Marcel Barrena (premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió el 2011) dirigeix aquesta pel·lícula que, per una banda, és testimoni de l'aventura de l'Albert i la seva xicota Anna en aquest intent d'anar des de Catalunya fins a Nova Zelanda sense cap bitllet. Per l'altra, fa un trajecte per la història personal de l'Albert, la malaltia que li va inutilitzar les cames, i l'educació rebuda per part d'uns pares que, en l'era de la sobreprotecció, permeten a un fill recórrer el món sencer sense res a les butxaques. El film arribarà a les sales a la primera meitat de 2013.

stats