Òpera
Cultura 29/08/2012

El director del Liceu confia que s'anul·li la vaga convocada per l'octubre

Joan Francesc Marco vol acordar la flexibilitat laboral amb els representants dels treballadors del teatre

Efe
2 min

BarcelonaEl director del Gran Tetare del Liceu, Joan Francesc Marco, considera que la direcció del teatre ha complert el seu pacte amb els treballadors, i per això confia que no es porti a efecte la vaga anunciada per al mes d'octubre, coincidint amb l'obertura de la temporada del teatre de la Rambla.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Marco ha expressat la seva confiança en què la convocatòria de vaga no tingui lloc. Les seccions sindicals de la UGT i CGT del Liceu van convocar el mes de juliol una jornada de vaga per al 30 de juliol passat, l'última funció de l'òpera 'Aida', i per a les funcions previstes a l'octubre de la primera obra de la temporada, 'La força del destí', encara que finalment la vaga del 30 de juliol només la va secundar la UGT.

Els sindicats van argumentar aquesta convocatòria "contra la reducció de les plantilles mitjançant acomiadaments disciplinaris ficticis" i per "la negativa de l'empresa al lliurament de la documentació econòmica per a la consecució d'acords de viabilitat de l'empresa".

El director del Liceu ha argumentat que el teatre ha "d'intentar fer el mateix" amb el que té ara. Pel que fa als acomiadaments de músics, ha assegurat que hauran de contractar externs quan els espectacles programats ho requereixin. Al Liceu, segons l'opinió de Marco, s'ha d'"aprendre a treballar" en una situació econòmica complexa, amb l'increment de l'IVA a partir de l'1 de setembre, la caiguda de la venda d'entrades i la reducció d'aportacions econòmiques al pressupost del teatre. Marco ha demanat "incorporar el concepte de flexibilitat" i aposta per "acordar aquesta flexibilitat amb els representants dels treballadors perquè treballar en un teatre no és el mateix" que fer-ho en una fàbrica, ha afegit.

La temporada d'òpera arrencarà amb el programa que el Festival Bayreuth oferirà al setembre al Gran Teatre del Liceu per segona vegada, una ocasió per a la qual ha programat funcions de 'L'holandès errant', 'Lohengrin' i 'Tristany i Isolda'.

stats