Música
Cultura 23/03/2014

Un documental recorda l'arpista Rosa Balcells en el seu centenari

La projecció del film coincidirà amb dos concerts a l'Orfeó Gracienc i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona

Efe
1 min
Rosa Balcells

BarcelonaUn documental, dos concerts i una exposició són alguns dels actes i activitats que s'han organitzat aquest any per commemorar el centenari del naixement de l'arpista Rosa Balcells, fundadora de l'Associació Catalana d'Arpistes, catedràtica del Conservatori de Barcelona i una figura destacada de la vida musical dels anys trenta, amb col·laboracions amb artistes com Pau Casals i Eduard Toldrà.

'Quan sents l'arpa, Rosa Balcells 1914-1997, el centenari d'una arpista', produït per l'Associació Catalana d'Arpistes, vol deixar testimoni de la figura de Balcells i la contribució al llegat musical català de la dona que va constituir l'escola moderna de l'arpa a Catalunya i va divulgar el repertori d'aquest instrument.

La projecció del documental es farà coincidir amb dos concerts a l'Orfeó Gracienc, el 28 de març, i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, el 3 d'abril, on actuaran alumnes de Balcells. A més, el 28 de març s'inaugurarà una exposició sobre l'arpista.

A part d'això, el documental s'exhibirà en l'edició del mes de juliol vinent del World Harp Congress, que se celebrarà a Sydney, i en la revista del congrés mundial de l'arpa hi apareixerà un article dedicat a Balcells.

stats