Cultura 20/04/2019

Mor el geògraf català Josep Maria Domènech i Fargas als 94 anys

L'estudiós va rebre el 2012 la Medalla d'Honor de l'Ajuntament de Terrassa, d'on era originari

Ara
1 min
Josep Maria Domènech i Fargas el 2012 quan va rebre la Medalla d'Honor de l'Ajuntament de Terrassa

BarcelonaEl geògraf català Josep Maria Domènech i Fargas va morir el divendres 19 d'abril al matí als 94 anys d'edat. Home preeminent de Terrassa, on va néixer el 1925, va implicar-se ben aviat en la vida cultural de la ciutat. Durant la dècada dels 40 va participar al grup sardanista, a la Institució Ambrosiana i a la Comissió Abat Oliba. Des del 1971 va treballar a la comissió permanent de les Assemblees Intercomarcals d'Estudiosos, un fòrum anual d'erudits locals que va contribuir a modernitzar i revitalitzar.

L'exconseller de Cultura Lluís Puig va lamentar divendres la seva mort en un tuit.

Juntament amb Salvador Cardús, Marian Galí i Josep Rigol va lluitar perquè l'Ajuntament de Terrassa adquirís el castell cartoixa de Vallparadís, el reconstruís i el convertís en un museu. Va contribuir també, des de la Junta de Museus de Terrassa, a la qual pertanyia des de l'any 1965, a la compra i habilitació de la Casa-Museu Alegre de Sagrera i a la constitució del seu fons museístic. Des del 1972 era membre de la Fundació Bosch i Cardellach de Sabadell, el 1982 va ser nomenat patró i més tard vicepresident de la Fundació Salvador Vives i Casajuana.

El 1986 va ser nomenat terrassenc de l'any, i el 2001 va rebre el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla. El 2012 va rebre la Medalla d'Honor de la ciutat, que atorga l'Ajuntament de Terrassa. Les exèquies s'han celebrat aquest dissabte al matí a Terrassa.

stats