Música
Cultura 25/10/2014

Cinc rareses que les estrelles del pop i el rock han venut per eBay

Els músics, els seguidors o la seva descendència han fet negoci venent extravagàncies. En triem cinc: hi ha les ungles del peu de Thom Yorke i els cabells que es va rapar Britney Spears el 2007

Jordi Nopca
1 min

BarcelonaLa revista NME enumera una vintena de rareses –algunes d'elles força extremes– que els músics han venut per eBay durant l'última dècada. N'escollim les cinc més rellevants i curioses:

1. Per la cabellera de Britney Spears, que la cantant es va rapar el 2007 en un acte que va ser molt seguit per la premsa rosa, es van arribar a oferir 790.000 euros a eBay. Com que Spears tenia una causa judicial oberta, els cabells van ser requisats per la policia. Més endavant es va subhastar un test d'embaràs fet servir de la cantant, i es va col·locar per 3.950 euros.

2. La casa on va viure Johnny Cash amb els seus pares va ser subhastada per 1.100.000 euros el 2008, pocs anys després que el músic morís. El preu no incloïa el trasllat dels mobles.

3. El bateria de Mogwai Martin Bulloch va posar a disposició dels seus seguidors el primer marcapassos que havia portat. "Pot semblar una idea macabra –va dir Bulloch–, però els diners que en tregui seran per a la British Heart Foundation".

4. L'emblema del músic i productor irlandès Aphex Twin –un giny volador estrany– inscrit a la salsa de tomàquet d'un plat va ser subhastat per eBay coincidint amb la publicació del seu últim disc, 'Syro', aquest estiu.

5. Una de les mostres més escatològiques de devoció musical es va donar quan un fan de Radiohead va posar a la venda les ungles dels peus que el cantant Thom Yorke es va tallar abans d'un concert l'any 1997.

stats