CINEMA
Cultura 04/07/2011

'Eva', primera pel·lícula en català que inaugura el Festival de Sitges

L'esperadíssima opera prima de Kike Maíllo obrirà la 44a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Jaume Balagueró presentarà el seu nou film, 'Mientras duermes', i es projectarà el primer film cubà de zombies, 'Juan de los muertos' .

Redacció
2 min
'Eva'

BarcelonaAquest matí s'ha presentat davant dels mitjans un primer tast del programa de la 44a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que com cada any se celebrarà a Sitges, entre el 6 i el 16 d'octubre. El cartell s'inaugurarà amb el thriller futurista Eva, l'esperadíssima opera prima de Kike Maíllo, produïda per Paramount Pictures i la productora associada a l'Escac Escándalo Films. Per primera vegada, una pel·lícula en català obrirà el programa de Sitges. Fa cosa d'un mes es van poder veure les primeres imatges del film, i la setmana passada el tràiler ja circulava per la xarxa. Es tracta de la primera pel·lícula de robots en català, produïda aquí. Compta amb un càsting de primera, liderat per Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Amman i Lluís Homar. A més, Eva suposa la presentació pública de la debutant Claudia Vega.

El director del festival, Angel Sala, ha presentat també el leifmotiv d'aquesta nova edició: la intel·ligència artificial. A més d'una retrospectiva sobre el tema i un homenatge al film de Steven Spielberg A.I. (2011), aquest motiu també impregnarà els dos cartells del festival, que enguany representen a dos robots creats pel professor Hiroshi Ishiguro a Japó.

La programació també inclou altres cintes catalanes com Mientras duermes, de Jaume Balagueró, que rebrà un dels premis del festivals, la Màquina del temps, o Emergo, el debut en el llarg de Carles Torrens, escrit i produït per Rodrigo Cortés (Buried). Altres títols destacats seran 'Juan de los muertos', una irònica visió esquitxada amb zombies de la realitat cubana que serà el plat fort de la Zombie Walk del 14 d'octubre.

Altres títols destacats seran The Turin horse, de Béla Tarr, Gran premi del jurat del darrer festival de Berlín, la coreana The yellow sea, del director de The Chaser Na Hong-jin i Sex and Zen: Extrem ecstasy, una pel·lícula en 3D que barreja arts marcials, comèdia i sexe, en clau paròdica, que ha sigut un gran èxit a Hong Kong.

stats