Cultura 10/12/2018

Francesc Serés i Ariadna Puiggené, nous directors de creació i llengua de l’Institut Ramon Llull

La Residència Faber d'Olot que dirigeix Serés s’integra orgànicament al Llull

Ara
1 min
La manipulació a la premsa

BarcelonaL'Institut Ramon Llull ha nomenat la filòloga Ariadna Puiggené com a nova directora de l'àrea de llengua i universitats i l'escriptor Francesc Serés com a nou director de l'àrea de creació de l'Institut Ramon Llull.

Puiggené ja treballava des del 2002 com a coordinadora de l'àrea de llengua al Llull i abans ho havia fet al Termcat. Segons la directora del Llull, Iolanda Batallé, es tracta de reconèixer el talent de la casa, la vocació de servei públic i una feina "que contribueix a la creació de valor al nostre país posicionant el català en una situació homòloga a la de qualsevol altra llengua i cultura". El fitxatge de Francesc Serés diu que respon "al nou pla estratègic de l’Institut, un treball d’expansió, aprofundiment i potenciació de la tasca del Llull en nous àmbits de la cultura".

La Residència Faber que dirigeix Serés a Olot des del 2016, a més, s’integra a l'estructura del Llull. Segons han anunciat, serà el punt de partida per crear una xarxa de residències d’arts, ciències i humanitats als territoris de parla catalana i per afavorir l'intercanvi i la mobilitat internacional dels creadors. "Faber serà un espai de recepció, aterratge i intercanvi que ens permetrà importar talent internacional i fer-lo interactuar a Catalunya, un retorn social i cultural permanent i transversal", ha dit la directora del Llull, segons el comunicat.

stats